10:31 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 70
Βρείτε μας

GazpromExport και Mytilineos υπέγραψαν 10ετή σύμβαση για την προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου. Αφορά την περίοδο 2020-2030. Οι πρώτες δηλώσεις.

Μακροπρόθεσμη σύμβαση για την προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου, διάρκειας 10 ετών, υπέγραψαν η θυγατρική της Gazprom «GazpromExport» και η ελληνική εταιρεία «Mytilineos».

Οι υπογραφές «έπεσαν» από την αναπληρώτρια πρόεδρο της Επιτροπής Διαχείρισης της Gazprom και γενική διευθύντρια της «GazpromExport», Ελένα Μπουρμίστροβα, και τον πρόεδρο της Επιτροπής Διαχείρισης και διευθύνοντα σύμβουλο της «Mytilineos», Ευάγγελο Μυτιληναίο.

Η σύμβαση, μεταξύ άλλων, προβλέπει την προμήθεια φυσικού αερίου στην Ελλάδα από το 2020 έως και το 2030.

«Η συνεργασία μεταξύ της GazpromExport και της Mytilineos επιβεβαιώνει την ύπαρξη ζήτησης για ρωσικό φυσικό αέριο στην ελληνική αγορά και θα ενισχύσει περαιτέρω τη συνεργασία των δύο χωρών στον ενεργειακό τομέα» επισήμανε η Ελένα Μπουρμίστροβα.

Από την πλευρά του, ο κ. Μυτιληναίος υπογράμμισε ότι «η μακροπρόθεσμη σύμβαση θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της Mytilineos στην αγορά φυσικού αερίου της περιοχής και θα συμβάλει σημαντικά στη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας των βιομηχανικών εγκαταστάσεων και της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεργασία μεταξύ της «GazpromExport» και της «Mytilineos» ξεκίνησε το 2017 στη βάση βραχυπρόθεσμων συμβάσεων. Το 2019, ενδεικτικά, στη «Mytilineos» παραδόθηκαν 588 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.

Από το 2020 η συνεργασία θα συνεχιστεί στη βάση μιας μακροπρόθεσμης σύμβασης.

Tags:
σύμβαση, Μυτιληναίος, αέρια, φυσικό αέριο, Ρωσία, Gazprom
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK