00:20 05 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Κλειστή παρέμεινε η πλειοψηφία των ξενοδοχείων, 12μηνης λειτουργίας, ελλείψει κρατήσεων και τουριστών. Πότε αναμένεται να αλλάξει το κλίμα.

Μόλις το 20% των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας ανέβασε ρολά τη Δευτέρα 1 Ιουνίουπρώτη ημέρα επαναλειτουργίας του κλάδου.

Η πλειονότητα των καταλυμάτων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, προτίμησε να παραμείνει κλειστό, ελλείψει κρατήσεων και τουριστών.

Έτσι, εμβληματικά ξενοδοχεία σε Αθήνα και άλλους τουριστικούς προορισμούς, όπως το Μεγάλη Βρετάνια, το Χίλτον κ.ά., διατήρησαν το «λουκέτο», προκειμένου να αποφύγουν τα περιττά έξοδα λειτουργίας.

Αυτό, βέβαια, αναμένεται να αλλάξει σταδιακά και ιδίως από τις 15 Ιουνίου, όταν και επανεκκινήσουν οι πτήσεις από 29 χώρες του εξωτερικού.

Σύμφωνα με τους ξενοδόχους, η «επιβίωση» του κλάδου εξαρτάται εν πολλοίς από την τουριστική κίνηση.

Επομένως, όσο παραμένουν «κλειστές» οι αεροπορικές συνδέσεις με το εξωτερικό τόσο παραμένει ασύμφορη η επαναλειτουργία των επιχειρήσεών τους.

Άνοιξε η πλατφόρμα για τα πρωτόκολλα

Στο μεταξύ, από σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για το υγειονομικό πρωτόκολλο -μ’ όλα τα έκτακτα μέτρα προστασίας- το οποίο καλούνται να εφαρμόσουν όλες οι ξενοδοχειακές μονάδες.

Διαθέσιμο είναι και το εκπαιδευτικό υλικό για το προσωπικό, το οποίο έχει συνταχθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και το υπουργείο Τουρισμού.

Πότε ξεκινούν οι πτήσεις εξωτερικού

Οι αεροπορικές πτήσεις από το εξωτερικό θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου και θα αφορούν 29 χώρες, με θετικό επιδημιολογικό προφίλ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού, οι ταξιδιώτες από το συγκεκριμένο γκρουπ δεν θα υπόκεινται σε υποχρεωτική καραντίνα, ενώ θα υποβάλλονται μόνο σε δειγματοληπτικούς ελέγχους για κορονοϊό.

Οι πτήσεις, σε πρώτη φάση, θα αφορούν μόνο τα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ από την 1η Ιουλίου θα επαναλειτουργήσουν και τα υπόλοιπα περιφερειακά αεροδρόμια.

Αλβανία, Αυστραλία, Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ιαπωνία, Ισραήλ, Κίνα, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λίβανος, Λιθουανία, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Νότια Κορέα, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχία και Φινλανδία.

Ποιοι θα τίθενται σε καραντίνα

Πάντως, η παραπάνω λίστα θα υπόκειται σε διαρκείς αναθεωρήσεις, ενώ από την 1η Ιουλίου θα επέλθει σημαντική διεύρυνση, ανάλογα και με τις επιδημιολογικές εξελίξεις σε κάθε χώρα.

Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι η πλήρης «απελευθέρωση» των αεροπορικών πτήσεων εξωτερικού έως τις 15 Ιουλίου. Ωστόσο, αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την πορεία της COVID-19.

Την ίδια ώρα, όσοι πολίτες ταξιδεύουν από χώρες εκτός των συγκεκριμένων 29, θα υποβάλλονται σε υποχρεωτικό έλεγχο και καραντίνα ορισμένων ημερών. Επτά αν είναι αρνητικοί στον ιό και 14 αν είναι θετικοί.

Tags:
τουρίστας, τουρίστες, τουρισμός, ξενοδοχείο, ξενοδοχεία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK