17:16 11 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Η Amazon επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον πιο σημαντικό κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας τα επόμενα χρόνια, την τεχνολογία αυτόνομων οχημάτων.

Πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια θα κοστίσει στην Amazon η εξαγορά της αυτοκινητοβιομηχανίας Zoox Inc, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reuters. 

Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου με αυτή του την κίνηση επεκτείνει τις δραστηριότητές του και στον πιο σημαντικό κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας τα επόμενα χρόνια, την τεχνολογία αυτόνομων οχημάτων.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας και των διοικήσεων των αυτοκινητοβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται σε όλο τον κόσμο, η ανάπτυξη της αυτόνομης οδήγησης είναι μια από τις δύο πιο μεγάλες και σημαντικές προκλήσεις του κλάδου.

Ποια είναι η Zoox

Η Zoox ιδρύθηκε το 2014 από τον Αυστραλό καλλιτέχνη-σχεδιαστή Tim Kentley-Klay, και τον Jesse Levinson, γιο του προέδρου της Apple, Arthur D. Levinson, ο οποίος ανέπτυξε τεχνολογία αυτο-οδήγησης στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. 

Τον Δεκέμβριο του 2018, έγινε η πρώτη εταιρεία που έλαβε έγκριση για την παροχή υπηρεσιών μεταφοράς αυτόνομης οδήγησης του κοινού στην Καλιφόρνια. Έως τον Ιούλιο του 2018, σύμφωνα με το Bloomberg, η Zoox είχε συγκεντρώσει 800 εκατομμύρια δολάρια σε επιχειρηματικό κεφάλαιο.

Τον Ιανουάριο του 2019, διόρισε νέο διευθύνοντα σύμβουλο, τον Aicha Evans, ο οποίος προηγουμένως ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της Intel.

Στις 20 Μαρτίου 2019, η Tesla υπέβαλε αγωγή εναντίον της Zoox και πολλών υπαλλήλων της Tesla (που έφυγαν από την Tesla για να εργαστούν στη Zoox), ισχυριζόμενη ότι πήραν μαζί τους τις πληροφορίες και εμπορικά μυστικά της Tesla που σχετίζονται με διάφορους τομείς, όπως η αυτόνομη οδήγηση.

Η Amazon έχει αυξήσει τις επενδύσεις της στον τομέα των αυτοκινήτων, συμμετέχοντας με χρηματοδότηση ύψους 530 εκατομμυρίων δολαρίων στις αρχές του περασμένου έτους στην ενίσχυση εταιρείας αυτοκινούμενων αυτοκινήτων Aurora Innovation Inc.

Αυτόνομη οδήγηση και ηλεκτροκίνηση

Σημειώνεται ότι η αυτόνομη οδήγηση και η ηλεκτροκίνηση θεωρούνται το νέο πεδίο δράσης των εταιρειών και έτσι δικαιολογούνται τα μεγάλα ποσά που επενδύονται για την όσο το δυνατόν ταχύτερη ολοκλήρωση των σχετικών προγραμμάτων που θα τους εξασφαλίσουν υψηλά μερίδια από την παγκόσμια αγορά αυτοκινήτων.

Η αυτόνομη οδήγηση εξασφαλίζει τη δυνατότητα να κινούνται τα αυτοκίνητα κάθε τύπου, χωρίς την παρέμβαση του οδηγού. Ο οδηγός προγραμματίζει τη διαδρομή και το αυτοκίνητο ξεκινά μετά τη σχετική εντολή που θα πάρει από τον χρήστη.

Πλέον έχει άλλο ρόλο που είναι επικουρικός, για να παρέμβει όταν το αυτοκίνητο αντιμετωπίσει μια έκτακτη περίπτωση που δεν είναι μέσα στο πρόγραμμα της διαδρομής.

Ο τελικός στόχος των επιστημόνων που εξελίσσουν την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης είναι ο οδηγός να μην έχει κανένα ρόλο και να μπορεί κατά τη διάρκεια της διαδρομής να ασχοληθεί με την ενημέρωσή του από τα δίκτυα, να ακούσει μουσική, να εργαστεί, ακόμη και να κοιμηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Tags:
ηλεκτροκίνηση, εξαγορά, συμφωνία, αυτοκινητοβιομηχανίες, Amazon
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK