21:12 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1179)
0 0 0
Βρείτε μας

Αίτηση πτώχευσης υπέβαλε το Cirque Du Soleil, που εδρεύει στο Κεμπέκ του Καναδά, στον απόηχο της πανδημίας του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα (29/06, τοπική ώρα) η εταιρεία.

Οι οικονομικές δυσκολίες που προέκυψαν από την πανδημία του κορονοϊού, ώθησαν τους ιθύνοντες του Cirque Du Soleil να ανακοινώσουν, τη Δευτέρα (29/06, τοπική ώρα), την υποβολή αίτησης πτώχευσης. 

Συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται το εξής:

«Η Cirque Du Soleil Entertainment Group ("Cirque du Soleil", "Cirque" ή "Εταιρεία") ανακοινώνει ότι αυτή και ορισμένες από τις συνδεδεμένες εταιρείες της έχουν υποβάλει αίτηση προστασίας από πιστωτές βάσει του νόμου περί εταιρειών πιστωτών ("CCAA") προκειμένου να αναδιαρθρωθεί η κεφαλαιακή της δομή».

Ακόμα, η Cirque Du Soleil εξήγησε ότι στο πλαίσιο των προσπαθειών οικονομικής αναδιάρθρωσης θα κόψει πλήρως τους δεσμούς της με 3.480 υπαλλήλους, που απολύθηκαν τον περασμένο Μάρτιο.

Οι υφιστάμενοι μέτοχοι -TPG, Fosun Group και Caisse De Depot & Placement Du Quebec- έχουν καταβάλει προσπάθεια εξαγοράς των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας ώστε να εισπραχθούν 300 εκατομμύρια δολάρια για τη διατήρηση της ρευστότητας, στην οποία θα συνεισφέρει άλλα 200 εκατομμύρια δολάρια ο Οργανισμός Οικονομικής Ανάπτυξης του Κεμπέκ.

Το καναδικό τσίρκο, γνωστό για τις ακροβατικές του παραστάσεις, άρχισε να αναστέλλει σταδιακά τις δραστηριότητές του στις 13 Μαρτίου και έκτοτε δεν έχει επαναλειτουργήσει.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1179)
Tags:
τσίρκο, Καναδάς, κορονοϊός, Πτώχευση, Cirque Du Soleil
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK