15:48 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Οι ιταλικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα περί παράνομης επιχειρηματικής συμφωνίας μεταξύ της Apple και της Amazon. Έτοιμη να συνεργαστεί πλήρως η Amazon.

Την έναρξη έρευνας περί έκνομων επιχειρηματικών πρακτικών από τις Apple και Amazon ανακοίνωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ιταλίας.

«Η έρευνα στοχεύει στο να καθοριστεί αν η Apple και η Amazon έχουν συνάψει συμφωνία, προκειμένου η Amazon να απαγορεύει τις πωλήσεις προϊόντων Apple και Beats από (σ.σ. ανεξάρτητους) ηλεκτρονικούς λιανεμπόρους, κάτι το οποίο περιορίζει τον ανταγωνισμό» αναφέρεται στην ανακοίνωση των ιταλικών αρχών.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η φερόμενη συμφωνία έχει προκαλέσει σημαντική ζημιά σε λιανεμπόρους, καθώς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες είχαν αποκτήσει νόμιμα δικαιώματα πώλησης των προϊόντων της Apple.

Μάλιστα, αξιωματούχοι των δύο εταιρειών εξετάστηκαν σήμερα από τις ιταλικές αρχές, με την Amazon να δεσμεύεται να συνεργαστεί πλήρως.

Τον Ιούνιο, η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησε έρευνα για την πλατφόρμα πληρωμών της Apple, λόγω καταγγελιών για πρακτικές περιορισμού του ανταγωνισμού.

Παράλληλα, μία δεύτερη έρευνα έχει ήδη ξεκινήσει εις βάρος της App Store, καθώς υπάρχουν ανησυχίες ότι δεν επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν πληρωμές εκτός των συστημάτων της.

Tags:
διαδίκτυο, πωλήσεις, συμφωνία, Ιταλία, Amazon, Apple
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK