05:31 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μετά την Boeing Co, και η Airbus εμφάνισε αρνητικά οικονομικά μεγέθη, παρουσιάζοντας ζημίες 1,23 δισ. ευρώ για το α' εξάμηνο του 2020.

Χειρότερη του αναμενομένου αποδείχθηκε η ζημία από την πανδημία του κορονοϊού στα οικονομικά μεγέθη της Airbus.

Η γαλλική εταιρεία, συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ζημίες 1,23 δισ. ευρώ για το α’ εξάμηνο του 2020. Την ίδια ώρα, τα έσοδα μειώθηκαν κατά 55% και περιορίστηκαν σε μόλις 8,32 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Airbus, η δραματική κάμψη των οικονομικών στοιχείων οφείλεται στην πανδημία του κορονοϊού και την καθίζηση της αεροπορικής-ταξιδιωτικής ζήτησης.

Μάλιστα, πέραν των ζημιών, η COVID-19 οδήγησε την Airbus στην απόφαση περικοπής της παραγωγής των αεροσκαφών A350 σε μόλις πέντε ανά μήνα.

Χθες, η μεγάλη «αντίπαλος» της ευρωπαϊκής αεροναυπηγικής εταιρείας, η Boeing, κατέγραψε ζημίες 2,4 δισ. δολαρίων για το β’ τρίμηνο του 2020.

Ταυτόχρονα, τα έσοδα περιορίστηκαν κατά 25% και διαμορφώθηκαν στα 11,8 δισ. δολάρια, ενώ οι λειτουργικές ταμειακές ροές περιορίστηκαν σε 5,3 δισ. δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι πέραν της πανδημίας του κορονοϊού, η Boeing αντιμετωπίζει πολλαπλά οικονομικά προβλήματα, λόγω και της καθήλωσης του στόλου των Boeing 737 MAX, κάτι το οποίο έχει προκαλέσει τη δραματική περικοπή της ετήσιας παραγωγής.

Η απόφαση αυτή είχε ληφθεί λόγω των δύο πανομοιότυπων αεροπορικών τραγωδιών σε Ινδονησία και Αιθιοπία, οι οποίες είχαν οδηγήσει στον θάνατο 346 άτομα και οι οποίες φέρεται -σύμφωνα με αναλυτές- να οφείλονταν σε κατασκευαστικό λάθος.

Tags:
πανδημία, COVID-19, κορονοϊός, αεροπορικές εταιρείες, Boeing 737 MAX 8, Boeing, Airbus
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK