11:36 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Τέλος η Pizza Hut από σήμερα στην Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με πηγές της εταιρείας που επικαλείται το ΑΠΕ, διακόπτονται οι δραστηριότητες της αλυσίδας και κλείνουν τα 16 καταστήματά της στη χώρα.

Η Pizza Hut διακόπτει τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα και κλείνουν από σήμερα, Πέμπτη 30 Ιουλίου και τα 16 καταστήματα στη χώρα, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ επικαλούμενο πηγές κοντά στην εταιρεία.

«Η εταιρεία έκανε μεγάλες προσπάθειες όλα τα προηγούμενα χρόνια για να επιστρέψουν τα καταστήματα σε θετικούς ρυθμούς λειτουργίας και ανάπτυξης» ανέφεραν οι πηγές της εταιρείας.

«Συγκεκριμένα, τα τελευταία 12 χρόνια και παρά τα συνεχή χρόνια οικονομικών ζημιών επένδυσε 23 εκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη της αλυσίδας στην Ελλάδα ενώ παράλληλα την τελευταία δεκαετία δημιούργησε και διασφάλισε περισσότερες από 450 θέσεις εργασίας. Δυστυχώς, όμως, η πανδημία του κορονοϊού, η οποία δημιούργησε μια κρίση πρωτοφανή στη χώρα μας και διεθνώς, έπληξε βαριά τον κλάδο της εστίασης και οδήγησε στην επιδείνωση των υφιστάμενων δυσχερειών και στην αδυναμία αναστροφής του αρνητικού κλίματος. Το κλείσιμο καταστημάτων της Pizza Hut στην Ελλάδα εξαιτίας του lockdown, οδήγησε σε σημαντικές απώλειες - πολλαπλασιάζοντας τις ήδη υπάρχουσες επιχειρηματικές και οικονομικές προκλήσεις. Συνεπώς, το όλο εγχείρημα κατέστη μη βιώσιμο και οποιεσδήποτε περαιτέρω ενέργειες θα ήταν καταδικασμένες σε αποτυχία» πρόσθεσαν.

Πτώχευσε μια από τις δικαιοδόχους της Pizza Hut στην ΗΠΑ

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα με την Pizza Hut δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, καθώς πριν λίγες ημέρες πτώχευσε η NPC International, μία από τις μεγαλύτερες δικαιοδόχους (franchisees) της γνωστής μάρκας, στις ΗΠΑ.

«Το φαινόμενο δεν εντοπίζεται μόνο στην Ελλάδα, πριν λίγες μέρες πτώχευσε η NPC International, μία από τις μεγαλύτερες δικαιοδόχους (franchisees) της Pizza Hut στις ΗΠΑ, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού, που προστέθηκαν στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα της εταιρείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πίτσα ως προϊόν στην Ελλάδα και διεθνώς πλέον, διατίθεται από πολλαπλά σημεία πώλησης (στην Ελλάδα από φούρνους μέχρι σουβλατζίδικα), με αποτέλεσμα ο ανταγωνισμός να είναι price-driven και τα προϊόντα premium κατηγορίας να βρίσκονται σε εξαιρετικά μειονεκτική θέση» ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Χωρίς δουλειά μένουν περίπου 180 εργαζόμενοι

Λόγω του κλεισίματος της Pizza Hut, χωρίς δουλειά μένουν περίπου 180 εργαζόμενοι, με τις πηγές να τονίζουν ότι η εταιρεία έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις, καταβάλλοντας τις αποζημιώσεις και εξοφλώντας το σύνολο των οφειλών της.

Η απόφαση, όπως ανέφεραν οι πηγές, «έρχεται σε συνέχεια πολύμηνων προσπαθειών της Pizza Hut στην Ελλάδα για να βρεθεί μια βιώσιμη λύση. Η εταιρεία έκανε ό,τι ήταν δυνατό για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και τελικά σε αυτό το πολύ δυσμενές πλαίσιο, αναγκάστηκε να λάβει την επώδυνη απόφαση διακοπής της λειτουργίας των καταστημάτων και την αποχώρηση της αλυσίδας από την Ελλάδα με συνέπεια την αποχώρηση 180 περίπου εργαζομένων. H Pizza Hut στην Ελλάδα έχει εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της σύμφωνα με τον νόμο, καταβάλλοντας τις σχετικές αποζημιώσεις συν ειδική πρόσθετη αποζημίωση και έχοντας εξοφλήσει των σύνολο των οφειλών της προς τους εργαζόμενους. Τέλος, όλες οι υποχρεώσεις προς προμηθευτές της Pizza Hut τηρούνται κανονικά».

Εκτός λειτουργίας το site της Pizza Hut στην Ελλάδα

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός λειτουργίας είναι ο επίσημος ιστότοπος της Pizza Hut στην Ελλάδα, το μεσημέρι της Πέμπτης, οπότε και έγινε γνωστή η είδηση του κλεισίματος των καταστημάτων στη χώρα.

Όσοι επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν το site της Pizza Hut στην Ελλάδα λαμβάνουν το εξής μήνυμα:

«Not Found. HTTP Error 404. The requested resource is not found»
Tags:
καταστήματα, Pizza Hut, Ελλάδα, πίτσα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK