11:26 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την Πέμπτη, έγινε γνωστό ότι η Pizza Hut διακόπτει τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα και κλείνει και τα 16 καταστήματα στη χώρα. Σημειώνεται ότι, πριν λίγες ημέρες πτώχευσε η NPC International, μία από τις μεγαλύτερες δικαιοδόχους (franchisees) της γνωστής μάρκας, στις ΗΠΑ.

Για λυπηρή απόφαση που όμως δεν έχει καμία σχέση με την κυβέρνηση, κάνει λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας την απόφαση της Pizza Hut να αποχωρήσει από την Ελλάδα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης: «η Pizza Hut έφυγε διότι εδώ και πολύ καιρό είχε πάψει να είναι ανταγωνιστική. Τελείωσε το συμβόλαιο δικαιόχρησης και δεν είχε νόημα η ανανέωσή του. Λυπηρή απόφαση αναμφίβολα προφανώς ουδεμία σχέση έχει με την Κυβέρνηση όμως».

​Σημειώνεται ότι η Pizza Hut αποχώρησε από την ελληνική αγορά, κλείνοντας τα 16 καταστήματά της και μετά και την πτώχευση της NPC International, μίας από τις μεγαλύτερες δικαιοδόχους (franchisees) της γνωστής μάρκας, στις ΗΠΑ.

Η αμερικανική αλυσίδα, η μεγαλύτερη παγκοσμίως στον τομέα της πώλησης πίτσας, δραστηριοποιείται σε περίπου 90 χώρες, έχοντας μακρά ιστορία και αρκετά σκαμπανεβάσματα ανά τα χρόνια. Ιδρύθηκε το 1958 από τους Dan και Frank Carney στην Ουίτσιτα του Κάνσας. Η ιδέα τους «γεννήθηκε» σε μία φιλική συνάντηση και αμέσως τα αδέλφια δανείστηκαν 600 δολάρια από τη μητέρα τους για να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση. Το 1977 η Pizza Hut συγχωνεύτηκε με την PepsiCo, που είχε καταλάβει τη δυναμική της αγοράς πίτσας. Με το πέρασμα των ετών, η Pizza Hut, που είχε ξεχωρίσει για την καινοτομία και τις ιδέες της, άρχισε να χάνει την αίγλη του παρελθόντος.

Tags:
αποχώρηση, αγορά, Άδωνις Γεωργιάδης, Pizza Hut
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK