23:21 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 0 0
Βρείτε μας

Στα βήματα παρόμοιων διαδικτυακών πλατφορμών όπως η Airbnb και η TripAdvisor, η Booking ανακοίνωσε την απόλυση περίπου του 25% του προσωπικού το υς.

Στη μείωση έως και του ενός τετάρτου του προσωπικού της θα προχωρήσει η πλατφόρμα διαδικτυακής κράτησης καταλυμάτων Booking.com εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Η εταιρεία, που εδρεύει στο Άμστερνταμ και απασχολεί περίπου 17.500 εργαζομένους σε ολόκληρο τον κόσμο, δεν ανακοίνωσε τον ακριβή αριθμό των θέσεων που θα περικοπούν, επισημαίνοντας πως οι λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές «τις επόμενες εβδομάδες και μήνες».

Πάντως, προειδοποίησε ότι «έως το 25%» των εργαζομένων ενδέχεται να πληγεί από αυτό το «εξαιρετικά δύσκολο» μέτρο.

«Η κρίση της Covid-19 κατέστρεψε την τουριστική βιομηχανία και εμείς συνεχίζουμε να αισθανόμαστε τον αντίκτυπο με τον όγκο των ταξιδιών να παραμένει σημαντικά μειωμένος», τονίζει η Booking.com σε ένα δελτίο Τύπου που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι έκανε πάρα πολλά για να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας.

«Πιστεύουμε ότι πρέπει να αναδιαρθρώσουμε τον οργανισμό μας προκειμένου να ανταποκριθεί στις προσδοκίες μας σχετικά με το μέλλον (της βιομηχανίας) του τουρισμού», προσθέτει.

Η Booking.com ακολουθεί τα βήματα άλλων διαδικτυακών πλατφορμών όπως η Airbnb και η TripAdvisor, που επίσης ανακοίνωσαν την απόλυση περίπου του 25% του προσωπικού τους.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
απολύσεις, κορονοϊός, τουριστικά καταλύματα, πλατφόρμα, Booking
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK