16:35 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Το TikTok έχει μπει στο στόχαστρο του Ντόναλντ Τραμπ και δημοσίευμα αμερικανικού μέσου μαζικής ενημέρωσης υποστηρίζει πως το Twitter θα μπορούσε να αποκτήσει την κινεζική εφαρμογή, η οποία έχει αναπτυχθεί από την ByteDance.

Το Twitter θα μπορούσε να αποκτήσει την κινεζική εφαρμογή του TikTok, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως «απειλή για την Εθνική Ασφάλεια, την Εξωτερική Πολιτική και την Οικονομία» των ΗΠΑ. 

Έτσι, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Wall Street Journal», οι εταιρείες έχουν ήδη πραγματοποιήσει προκαταρκτικές συζητήσεις σχετικά με την πιθανή συγχώνευση.

Ταυτόχρονα, εξακολουθούν να διατρέχουν τον κίνδυνο να αντιμετωπίσουν ορισμένες δυσκολίες αφού ο Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, απείλησε να μπλοκάρει το TikTok στις ΗΠΑ εάν δεν το αγοράσει μια αμερικανική εταιρεία.

Στις 6 Αυγούστου, ο Τραμπ υπέγραψε εκτελεστική εντολή που απαγορεύει οποιαδήποτε συναλλαγή με τον προγραμματιστή της κινεζικής εφαρμογής, δηλαδή την ByteDance, 45 ημέρες μετά την υπογραφή του σχετικού εγγράφου.

Ως εκ τούτου, μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, η ασιατική εταιρεία δεν θα μπορεί πλέον να πραγματοποιεί συναλλαγές στο έδαφος των ΗΠΑ.

Στη συγκεκριμένη εκτελεστική εντολή αναφέρεται το εξής:

«Η εξάπλωση στις ΗΠΑ των εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα που αναπτύχθηκαν και ανήκουν σε εταιρείες στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, συνεχίζει να απειλεί την Εθνική Ασφάλεια, την Εξωτερική Πολιτική και την Οικονομία των ΗΠΑ. Προς το παρόν, πρέπει να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της απειλής που δημιουργεί μια εφαρμογή για κινητά και, συγκεκριμένα, το TikTok».

Πρέπει να σημειωθεί ότι το Twitter δεν είναι η μόνη εταιρεία που θα μπορούσε να αποκτήσει την κινεζική εφαρμογή.

Μάλιστα, η Microsoft θα μπορούσε, επίσης, να αγοράσει όλες τις λειτουργίες του TikTok -με τίμημα μεταξύ 30 και 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων- σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται.

Tags:
διαπραγματεύσεις, συγχώνευση, TikTok, Twitter
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK