19:07 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Με νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά στην εργασία εξ αποστάσεως, η κυβέρνηση έθεσε νέα μέτρα για την τηλεργασία εν μέσω της πανδημίας.

Στο πλαίσιο της καταπολέμησης της διασποράς του κορονοϊού στη χώρα, η οποία λόγω των αυξημένων κρουσμάτων των τελευταίων ημερών έχει επιφέρει ανησυχία στις Αρχές και τους ειδικούς, η κυβέρνηση προχώρησε σε νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία αφορά στην εξ αποστάσεως εργασία.

Τη συγκεκριμένη απόφαση δημοσιοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης τη Δευτέρα.

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η νέα ΠΝΠ για την τηλεργασία περιλαμβάνει μέτρα όπως:

  • Την παράταση μέχρι και την 30ή Σεπτεμβρίου για τον εργοδότη να αποφασίσει αν μπορεί να εφαρμοστεί από τους εργαζόμενους το σύστημα της τηλεργασίας στην επιχείρηση.
  • Τη δυνατότητα εργαζόμενων οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, να εργάζονται μέσω του συστήματος τηλεργασίας, ύστερα από αίτημά τους προς τον εργοδότη τους. Ο εργοδότης οφείλει να αποδεχθεί το σχετικό αίτημα, αν η εργασία μπορεί να παρέχεται εξ αποστάσεως. Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατό κάτι τέτοιο, ο εργοδότης, ως ύστατη λύση, μπορεί να θέσει τη σύμβαση του εργαζόμενου που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες σε αναστολή για χρονικό διάστημα, έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020.
  • Αν ο εργοδότης δεν εφαρμόζει τα προβλεπόμενα από την ΠΝΠ και υπάρχουν αποδείξεις για το αίτημα του εργαζόμενου, συμπεριλαμβανομένης της διαδοχικής σειράς των επιμέρους βημάτων για την εφαρμογή της, θα δέχεται πρόστιμο, ύψους 5.000 ευρώ, για κάθε παράβαση.
Tags:
COVID-19, ευπαθείς ομάδες, μέτρα προστασίας, πανδημία, Κυβέρνηση, Στέλιος Πέτσας, Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, επιχειρήσεις, εργασία, τηλεργασία, εργοδοσία, εργαζόμενοι, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK