22:10 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Σε εμπορική «μαύρη λίστα» σκοπεύει, σύμφωνα με πληροφορίες, να εντάξει ο Ντόναλντ Τραμπ την κινεζική εταιρεία τεχνολογίας SMIC.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να συμπεριλάβει στη «μαύρη λίστα» του εμπορίου και την κινεζική εταιρεία κατασκευής επεξεργαστών, SMIC. 

Συγκεκριμένα, ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε στο Reuters, την Παρασκευή (04/09, τοπική ώρα), ότι το Υπουργείο Εμπορίου εξετάζει το ενδεχόμενο να προσθέσει τη SMIC σε μια εμπορική «μαύρη λίστα» που ονομάζεται «Κατάλογος Οντοτήτων», και έτσι οι Αμερικανοί προκειμένου να συνεργαστούν με την κινεζική εταιρεία, θα πρέπει να έχουν ειδική άδεια.

Η SMIC είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Κίνας, που παρέχει μικροτσίπ σε αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας όπως η Qualcomm, η Broadcom και η Texas Instruments.

Έτσι, πέρα από τη Huawei και τη ZTE, και η SMIC δέχεται επίθεση από την κυβέρνηση Τραμπ και έχουν, επίσης, γίνει προειδοποιήσεις σχετικά με τη χρήση προϊόντων άλλων εταιρειών τεχνολογίας, όπως τα εμπορικά αεροσκάφη της Da-Jiang Innovations (DJI), αλλά και για το TikTok.

Σύμφωνα με τις ΗΠΑ, οι εν λόγω εταιρείες ενέχουν κινδύνους για την ασφάλεια των χρηστών λόγω της εγγύτητάς τους με την κινεζική κυβέρνηση, η οποία -όπως υποστηρίζουν οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών- μπορεί να τις πιέσει για να της δώσουν διάφορα δεδομένα.

Ωστόσο, τόσο το Πεκίνο όσο και η Huawei έχουν αρνηθεί τους προαναφερθέντες ισχυρισμούς.

Η SMIC είναι δημόσια εταιρεία και έχει συνεργαστεί εκτενώς με εταιρείες που βρίσκονται στην αμερικανική «μαύρη λίστα», συμπεριλαμβανομένης της Huawei.

Tags:
εταιρεία, Κίνα, εμπόριο, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK