21:45 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Αρνητική ήταν η απάντηση της ByteDance στην προσφορά της Microsoft για εξαγορά του TikTok στις ΗΠΑ, όπως γνωστοποίησε ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός την Κυριακή (13/09, τοπική ώρα).

«Όχι» απάντησε η κινεζική ByteDance, που κατέχει το TikTok, σε προσφορά της Microsoft ως προς την εξαγορά της διαδικτυακής πλατφόρμας στις ΗΠΑ, όπως έγινε γνωστό, την Κυριακή (13/09, τοπική ώρα), από τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό. 

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση της Microsoft, αναφέρεται:

«Η ByteDance μάς ενημέρωσε, σήμερα (σ.σ. Κυριακή 13/09), ότι δεν θα πουλήσει τις επιχειρήσεις του TikTok, στις ΗΠΑ, στη Microsoft. Είμαστε βέβαιοι ότι η πρότασή μας θα ήταν καλή για τους χρήστες του TikTok, προστατεύοντας παράλληλα τα συμφέροντα της εθνικής ασφάλειας. Για να το κάνουμε αυτό, θα κάναμε σημαντικές αλλαγές για να διασφαλίσουμε ότι η υπηρεσία θα πληρούσε τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας, απορρήτου, διαδικτυακής ασφάλειας και καταπολέμησης της παραπληροφόρησης και καταστήσαμε σαφείς αυτές τις αρχές στη σχετική δήλωσή μας, τον Αύγουστο».

Η απόφαση της ByteDance να απορρίψει την πρόταση της Microsoft, καθιστά την Oracle ως τον κύριο δυνητικό αγοραστή του TikTok.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε την πρόθεσή του, στα τέλη Αυγούστου, να απαγορεύσει το TikTok στη χώρα υπό τον φόβο της «εθνικής ασφάλειας», ύστερα από ισχυρισμούς για το ότι η εφαρμογή ελέγχεται από την Κίνα και θα μπορούσε να «αναμιχθεί στις επικείμενες αμερικανικές εκλογές.

Από την πλευρά του, το TikTok μήνυσε την κυβέρνηση Τραμπ για την εκτελεστική εντολή που προβλέπει την απαγόρευση της εφαρμογής στη χώρα, υποστηρίζοντας ότι ο αποκλεισμός της διαδικτυακής πλατφόρμας θα σήμαινε «την εξάλειψη της δημιουργίας 10.000 θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ και θα ζημίωνε ανεπανόρθωτα εκατομμύρια Αμερικανούς που στρέφονται σε αυτήν την εφαρμογή για ψυχαγωγία, διασύνδεση και ως νόμιμο μέσο διαβίωσης, που είναι ζωτικής σημασίας, ειδικά κατά την πανδημία».

Η Κίνα, με τη σειρά της, υποστήριξε την κίνηση του TikTok να «αναλάβει νομική δράση ώστε να υπερασπιστεί τα νόμιμα συμφέροντά του», ενώ αρνήθηκε επανειλημμένα οποιαδήποτε εξάρτηση της εφαρμογής από το Πεκίνο.

Tags:
εξαγορά, ΗΠΑ, ByteDance, TikTok, Microsoft
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK