18:33 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1810)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης απέκλεισε οριζόντιο lockdown. Τι είπε για επίδομα 534 ευρώ και επιστρεπτέα προκαταβολή.

Νέα μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων εστίασης εξετάζει το υπουργείο Ανάπτυξης, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, Νίκο Παπαθανάση

Όπως είπε τα μέτρα θα σχετίζονται με τον εποχικό χαρακτήρα της λειτουργίας τους. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, πρόσθεσε ότι σύντομα θα ανακοινωθεί νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ.

Μάλιστα, όπως διευκρίνισε θα αφορά στην κάλυψη των δαπανών για την «παράταση» της λειτουργίας υπαίθριων χώρων και ενδεικτικά αναφέρθηκαν σε υαλοπετάσματα, πέργκολες και μέσα θέρμανσης.

Για το βοήθημα των 534 ευρώ σε εργαζόμενους που τελούν σε αναστολή σύμβασης, είπε ότι «υπάρχουν κάποιες λίγες περιπτώσεις που δεν έχουν δοθεί τα 534 ευρώ σε δικαιούχους. Αυτό το αντιμετωπίζουμε και θα δοθούν τα χρήματα σε όσους τα δικαιούνται».

Απέκλεισε οριζόντιο lockdown, ωστόσο, όπως είπε ότι «θα υπάρξουν τοπικά lockdown» και πρόσθεσε:

«Όποια μέτρα έχουν ανακοινωθεί, αυτά ισχύουν. Δεν πρόκειται να κλείσουν τελείως τα καταστήματα, ούτε στις περιοχές που βρίσκονται σε επίπεδο 4».

Για τους δικαιούχους της επιστρεπτέας προκαταβολής, σημείωσε ότι υπάρχει ένας αλγόριθμος που κάνει τη διαχείριση των χρημάτων και δεν υπάρχει ανθρώπινη παρέμβαση για το ύψος του ποσού που λαμβάνει κάθε επιχείρηση.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1810)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, εστιατόρια, μπαρ, κατάστημα εστίασης, εστίαση, καταστήματα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK