23:20 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (491)
0 03
Βρείτε μας

Ο διευθύνων σύμβουλος (CEO) της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, πούλησε το 62% των μετοχών του την ίδια ημέρα που η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το πειραματικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού είχε 90% επιτυχία στις κλινικές δοκιμές. Η ανακοίνωση αυτή της εταιρείας εκτόξευσε την αξία των μετοχών της κατά 15%.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά πούλησε 132.508 μετοχές της Pfizer στα 41,94 δολάρια, όπως κοστολογήθηκαν από την Επιτροπή Κεφαλαιοαγοράς των ΗΠΑ, που αντιστοιχεί σε έσοδα σχεδόν 5,6 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε δημοσίευμά του, το Business Insider.

Σημειώνεται ότι η ρευστοποίηση έγινε την ημέρα που έγιναν οι ελπιδοφόρες ανακοινώσεις για το πειραματικό εμβόλιο της εταιρείας, οι οποίες οδήγησαν σε μια αύξηση της αξίας του μετοχικού κεφαλαίου κατά περίπου 15%.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι η εν λόγω ρευστοποίηση έγινε στο πλαίσιο ενός γενικότερου σχεδίου ανταλλαγών το οποίο ο Μπουρλά είχε ανακοινώσει από τις 19 Αυγούστου υπό τον όρο ότι η τιμή θα είχε διαμορφωθεί σε ένα συγκεκριμένο ύψος. Επί του παρόντος, ο διευθύνων σύμβουλος συνεχίζει να κατέχει 81.812 μετοχές της Pfizer.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (491)
Tags:
πανδημία, Μετοχές, κορονοϊός, εμβόλιο, COVID-19, Pfizer
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK