22:57 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Στην αδικαιολόγητη αύξηση των τιμών που παρατηρήθηκε σε ορισμένα σούπερ μάρκετ αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Με τροπολογία που θα κατατεθεί τη Δευτέρα θα αντιμετωπιστεί το θέμα της αδικαιολόγητης αύξησης των τιμών που παρατηρήθηκε σε ορισμένα σούπερ μάρκετ, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «είμαι υπέρ της ελευθέρας αγοράς, αλλά όταν είσαι σε καθεστώς καραντίνας δεν έχεις ελεύθερη αγορά, έχεις ρυθμισμένη αγορά. Θα επαναφέρουμε τη ρύθμιση που είχαμε φέρει, τον περασμένο Μάρτιο, και όποιος έχει κάνει παράλογη αύξηση πάνω από αυτό που θα επιτρέψουμε, θα λάβει τεράστιο πρόστιμο. Καλώ τους επικεφαλής που το έκαναν να μην το συνεχίσουν».

Η παρέμβαση για τις επιταγές

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ στο νομοσχέδιο για τις πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου η διάταξη για τις επιταγές

Αναγνώρισε ότι το ζήτημα αφορά πάρα πολύ κόσμο και γι’ αυτό όλες οι επιταγές των επιχειρήσεων που έκλεισαν με κρατική εντολή μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2020 θα πάρουν 75 μέρες παράταση. Όλες οι επιταγές των επιχειρήσεων που έχουν μείωση τζίρου άνω του 50% θα πάρουν 75 μέρες παράταση.

«Όσοι κάτοχοι επιταγών που πρέπει να τις εισπράξουν έχουν άνω του 20% του τζίρου τους ανείσπρακτες επιταγές που είναι προστατευμένες λόγω των κρατικών μέτρων, αυτοί αυτομάτως θα λαμβάνουν, παρότι λειτουργεί η επιχείρησή τους, αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων μέχρι τον Απρίλιο» έκανε γνωστό.
Tags:
Άδωνις Γεωργιάδης, επιχειρήσεις, επιταγή, Σούπερ μάρκετ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK