13:04 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ανησυχία έχει προκαλέσει στο λιανεμπόριο η φετινή Black Friday αλλά και η Cyber Monday, που θα λάβουν χώρα εν μέσω ολικού lockdown.

Προβληματισμό έχει προκαλέσει στους μικρούς λιανέμπορους το πώς θα εξελιχθεί το διπλό εμπορικό γεγονός της τελευταίας Παρασκευής και Δευτέρας του φετινού Νοεμβρίου, «Black Friday και Cyber Monday». 

Αυτό αναφέρει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής, Βασίλης Κορκίδης.

Ο ίδιος καλεί τους καταναλωτές να επιλέξουν τα e-shop για τις αγορές τους.

«Στο λιανικό εμπόριο υπάρχουν φορές που δεν κερδίζουν όλοι, αλλά συμμετέχουν όλοι, γιατί πολύ σωστά οι ΜμΕ δεν θέλουν να αφήσουν τους μεγάλους της αγοράς και τις πολυεθνικές πλατφόρμες να μονοπωλήσουν το καταναλωτικό κοινό. Τουλάχιστον για τις αγορές φέτος, με τα εμπορικά της λιανικής σε "black out", ας προτιμήσουμε τα ηλεκτρονικά καταστήματα ελληνικών επιχειρήσεων» τονίζει ο κ. Κορκίδης.

Ο ίδιος κάνει γνωστό πως μόνο το 17% των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων διαθέτει πλήρως λειτουργικό e-shop ενώ τονίζει πως η πρόταση για απαγόρευση λόγω αθέμιτου ανταγωνισμού και για μετάθεση σε μεταγενέστερη ημερομηνία δεν θα μπορούσε να ικανοποιηθεί, αφενός γιατί λαμβάνει χώρα ταυτόχρονα συγκεκριμένες ημέρες σε όλο τον κόσμο και αφετέρου γιατί κανείς δεν επιθυμεί προσφορές και εκπτώσεις για νέα εμπορεύματα, κατά τη διάρκεια της εορταστικής αγοράς των Χριστουγέννων.

«Αναμένουμε με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα των διαδικτυακών πωλήσεων, που ακόμα και υπό τις φετινές ειδικές συνθήκες θα επιβεβαιώσουν πως σε κάθε μορφή λιανικού εμπορίου και άλλων υπηρεσιών της αγοράς, το "αφεντικό" είναι πάντα, ο τελικός καταναλωτής!» καταλήγει.

Πότε πέφτει η Black Friday 2020

Υπενθυμίζεται ότι η «Black Friday» στις ΗΠΑ πραγματοποιείται την πρώτη Παρασκευή μετά τις Ευχαριστίες (Thanksgiving).

Ως εκ τούτου, η φετινή «Μαύρη Παρασκευή» πέφτει στις 27 Νοεμβρίου.

Τι είναι και πότε πέφτει η Cyber Monday 2020

Η Cyber Monday καθιερώθηκε από τους εμπόρους, οι οποίοι βλέποντας την ανταπόκριση του καταναλωτικού κοινού στη Black Friday, είχαν την ιδέα να φέρουν κάτι παρόμοιο και στη διαδικτυακή αγορά.

Φέτος, η Cyber Monday πέφτει τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου.

Tags:
μαγαζιά, καταστήματα, Βασίλης Κορκίδης, Cyber Monday, κορονοϊός, εμπόριο, Black Friday
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK