23:54 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (373)
0 02
Βρείτε μας

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση έχει απόλυτη γνώση για το συμβαίνει στην αγορά, σε όλα τα επίπεδα.

Πιθανότατα τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ληφθούν οι αποφάσεις για το άνοιγμα της αγοράς και του τρόπου που θα γίνει αυτό, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

Η αξιολόγηση της κατάστασης γίνει καθημερινά και πρωταρχικό μέλημα είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, σημείωσε. 

Αναγνώρισε, σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ, ότι προτεραιότητα αποτελεί και η στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων «καθώς οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας δεν περιορίζονται μόνο στο διάστημα κατά το οποίο ισχύει το lockdown».

Σύμφωνα με τον ίδιο πριν το δεύτερο πιο σκληρό και επώδυνο δεύτερο κύμα η οικονομία βρισκόταν σε φάση ανάταξης.

«Δουλεύουμε εντατικά και δημιουργούμε τους μηχανισμούς έτσι ώστε πολύ γρήγορα να απορροφηθούν εμπροσθοβαρώς τα απαιτούμενα χρήματα» είπε.

Αναπτυξιακός νόμος

Αναφερόμενος στις αλλαγές που σχεδιάζονται στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων για τη μεγαλύτερη δυνατόν αξιοποίηση του αναπτυξιακού νόμου από τις επιχειρήσεις αναφέρθηκε στην γραφειοκρατία όπου όπως είπε το σημαντικότερο στοίχημα είναι να επιτευχθούν σημαντικά πλήγματα.

Οι αλλαγές που προωθούνται αφορούν στην επιτάχυνση των διαδικασιών, στην αποφυγή ταυτόχρονης υποβολής πληθώρας αιτημάτων και, γενικότερα, στην αποτελεσματικότερη διαχείριση του χρόνου επεξεργασίας όλων, ανεξαιρέτως, των αιτημάτων.

«Σχεδιάζουμε δράσεις ενίσχυσης μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στη βιομηχανία, δράσεις ανάπτυξης δεξιοτήτων ανθρώπινου δυναμικού και δράσεις συνεργατικών σχηματισμών. Κομβικό ρόλο σε αυτό θα διαδραματίσουν τα καθεστώτα ενίσχυσης του Αναπτυξιακού Νόμου, γι'αυτό και ήδη αναμορφώνουμε πολλές χρονοβόρες διαδικασίες» σημείωσε.
Θέμα:
Lockdown (373)
Tags:
Νίκος Παπαθανάσης, επιχειρήσεις, lockdown, καταστήματα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK