15:24 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στον «αέρα» βρίσκεται από σήμερα ο πέμπτος κύκλος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής για τη στήριξη των επιχειρήσεων εν μέσω της πανδημίας.

Στην ενεργοποίηση της Επιστρεπτέας Προκαταβολή 5, από σήμερα, Τρίτη 5 Ιανουαρίου, προχώρησε το Υπουργείο Οικονομικών, με τους δικαιούχους να έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ στο myBusinessSupport (https://www.aade.gr/mybusinesssupport).

Όπως αναφέρεται, το συνολικό ύψος της διαθέσιμης χρηματοδοτικής ενίσχυσης θα ανέλθει στα 1,5 δισ. ευρώ, με τη συνολική απευθείας στήριξη του κράτους προς τις επιχειρήσεις συνολικά να φτάνει τα 7 δισ. ευρώ.

Στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, όπως και στον προηγούμενο κύκλο, το 50% της ενίσχυσης είναι μη επιστρεπτέο, ενώ προϋπόθεση είναι η διατήρηση του ίδιου επιπέδου απασχόλησης έως και 30/6/2021.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν τον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον έως την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο τρόπος υπολογισμού του ύψους της ενίσχυσης και άλλα σχετικά ζητήματα, θα προσδιοριστεί με επόμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση, που θα εκδοθεί μετά την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής αιτημάτων.

Tags:
δικαιούχοι, πλατφόρμα, επιχειρήσεις, επιστροφή φόρου, επιστρεπτέα προκαταβολή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK