19:46 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1058)
0 02
Βρείτε μας

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης αναφέρθηκε στο click in the shop αλλά και στα σενάρια για την λειτουργία της αγοράς.

Έως την Παρασκευή αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για την λειτουργία της αγοράς ή την παράταση του lockdown, καθώς αναμένεται να γίνουν οι εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, η απόφαση θα ληφθεί τις επόμενες δύο ημέρες, ενώ πρόθεση της κυβέρνησης είναι να γίνει επιστροφή στην αγορά με την μέθοδο του click away.

«Γνωρίζουμε ότι ανοίγουν δημοτικά και νηπιαγωγεία από την Δευτέρα, πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, βλέπουμε τι γίνεται σε όλη την Ελλάδα, με τα τοπικά lockdown» ανέφερε και πρόσθεσε ότι όσες παραγγελίες εκκρεμούν με την μέθοδο του click away, εφόσον ανοίξει πάλι η αγορά από την Δευτέρα με την εν λόγω μέθοδο, θα μπορούν να ολοκληρωθούν, προσθέτοντας ότι σε άλλη περίπτωση, θα πρέπει η παράδοση στον καταναλωτή να γίνει μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών.

Σχετικά με τον τρόπο αγορών, click in the shop, δηλαδή η παράδοση εντός του καταστήματος, ο κ. Παπαθανάσης παρέπεμψε και πάλι στους ειδικούς οι οποίοι θα εκτιμήσουν πώς θα επιδράσει στην διασπορά του κορονοϊού. 

«Με βάση όσα πουν οι επιστήμονες, θα υπάρξει κατάληξη στα βασικά σενάρια, πχ. για το πόσοι πελάτες θα μπορούν να βρίσκονται ταυτοχρόνως σε ένα κατάστημα, αλλά και αν αυτά θα τεθούν σε εφαρμογή από την άλλη εβδομάδα ή αργότερα», επεσήμανε ο κ. Παπαθανάσης.

Τόνισε ότι, για συγκεκριμένους κλάδους που έχουν πληγεί ιδιαίτερα, όπως η Εστίαση, προβλέπονται ειδικά προγράμματα και μέτρα ενίσχυσης, τα οποία μελετώνται και θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα, ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο διαγραφής χρεών που δημιουργήθηκαν στον καιρό της πανδημίας, απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί καν να εξεταστεί εάν δεν τελειώσει η κρίση και δεν υπάρξει πλήρης απολογισμός για το πλήγμα συνολικά και ανά κλάδο.

Ο κ. Παπαθανάσης έκανε εν νέου έκκληση σε όλους τους πολίτες για επίδειξη ατομικής ευθύνης σε ότι αφορά την τήρηση των μέτρων προστασίας και αναχαίτισης της διασποράς του κορονοϊού.

Θέμα:
Lockdown (1058)
Tags:
lockdown, μαγαζιά, καταστήματα, λιανεμπόριο, αγορά, Νίκος Παπαθανάσης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK