02:36 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1065)
0 0 0
Βρείτε μας

Καθώς το δεύτερο lockdown βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με σκοπό τον περιορισμό περεταίρω διασποράς του κορονοϊού, αίνιγμα παραμένει για κυβέρνηση και καταστηματάρχες η πραγματοποίηση των χειμερινών εκπτώσεων.

Ακόμα έναν γρίφο καλούνται να λύσουν η κυβέρνηση και οι καταστηματάρχες εν μέσω του δεύτερου εθνικού lockdown που είναι σε ισχύ, καθώς πλησιάζει η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων. Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, το ζήτημα των χειμερινών εκπτώσεων αναμένεται να τεθεί σε συζητήσεις ανάμεσα στο Υπουργείο Ανάπτυξης και εκπροσώπους των εμπόρων.

Σε κάθε περίπτωση, όπως τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ στις 4 Ιανουαρίου, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ισχύσουν κανονικά οι εκπτώσεις από τις 11 του μηνός.

Πιθανή η μετάθεση της εκπτωτικής περιόδου

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνα, Σταύρος Καφούνης είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο σε δηλώσεις του στις 3 Ιανουαρίου να υπάρξει μετάθεση των εκπτώσεων.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Μέσα στην εβδομάδα, οι ανακοινώσεις μας για το αν υπάρξει μετάθεση των εκπτώσεων. Κάνουμε μια έρευνα στα μέλη μας για να τους ακούσουμε και να δούμε τι θέλουν. Ίσως χρειαστεί να ανακοινώσουμε μετάθεση των εκπτώσεων. Μέσα στην εβδομάδα θα ακούσετε τις ανακοινώσεις μας και θα ζητήσουμε πιθανόν ή μετάθεση ή όχι».

Αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης για επιστροφή σε αυστηρό lockdown μέχρι τις 11 Ιανουαρίου, ο Καφούνης τόνισε ότι «αυτό που έγινε, έπεσε ως κεραυνός που συντάραξε πολλούς και οδήγησε στα όρια νευρικής κρίσης».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον νόμο 4177/2013, οι τακτικές εκπτώσεις κατά τη χειμερινή περίοδο πραγματοποιούνται από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου.

Θέμα:
Lockdown (1065)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, εμπορικά καταστήματα, λιανεμπόριο, lockdown, εκπτώσεις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK