13:01 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1140)
0 15
Βρείτε μας

Αρνητική είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση της επιτροπής Λοιμωξιολόγων στο άνοιγμα των καταστημάτων με click away αλλά και των βιβλιοπωλείων και των κομμωτηρίων.

Η επιτροπή Λοιμωξιολόγων εισηγείται να μετατεθούν για αργότερα το άνοιγμα με click away των καταστημάτων λιανικού εμπορίου αλλά και το άνοιγμα βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων, ινστιτούτων αισθητικής και ΚΤΕΟ, όπως γινόνταν την εορταστική περίοδο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η επιτροπή θα κάνει αρνητική εισήγηση για την έναρξη των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων στις 11 Ιανουαρίου.

Αυτό που φαίνεται πως ανησυχεί τους ειδικούς είναι οι συνέπειες από ένα άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων ταυτόχρονα, ακολουθώντας σταθερά τη μέθοδο του «βήμα - βήμα» για όποια άρση των περιοριστικών μέτρων.

Για την κρισιμότητα του διμήνου Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου προειδοποιούν τις τελευταίες ημέρες οι επιστήμονες, ενώ είναι χαρακτηριστική η παρέμβαση της προέδρου νοσοκομειακών γιατρών Ματίνας Παγώνη ότι αν σημειωθεί μεγάλος αριθμός κρουσμάτων, τα νοσοκομεία δεν «θα τα βγάλουν πέρα». Από την πλευρά του, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης τόνισε ότι έως τα τέλη Ιανουαρίου τα κρούσματα κορονοϊού είναι περί τα 1.000, στα μέσα του επόμενου μήνα θα φτάσουν στα 1.500, ενώ έως και τα τέλη του Φεβρουαρίου θα είναι 2.000. 

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Αλκιβιάδης Βατόπουλος υπογράμμισε προ ημερών πως οι ειδικοί φοβούνται την αύξηση της κινητικότητας των πολιτών στους εμπορικούς δρόμους της χώρας.

«Είναι λεπτή η ισορροπία ανάμεσα στην οικονομία και την υγεία. Αν ανοίξουν τα μαγαζιά, πρέπει ο κόσμος να είναι προσεκτικός, ας αναβάλει και μία αγορά για την επόμενη εβδομάδα. Πρέπει να αποφύγουμε τον συνωστισμό» διεμήνυσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Παιδείας ξεκαθάρισε ότι τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων ανοίγουν τη Δευτέρα.

Θέμα:
Lockdown (1140)
Tags:
lockdown, click away
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK