22:26 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1054)
0 10
Βρείτε μας

«Σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε για ακόμα μία φορά το λιανικό εμπόριο να είναι ο εύκολος στόχος, που ανοίγει και να κλείνει κατά βούληση, ερήμην μας».

Την άμεση επαναλειτουργία των καταστημάτων λιανικού εμπορίου έστω και με τη μορφή του click away, αρχικά, ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

Χαρακτηρίζει άξιο περιέργειας «γιατί προκρίνεται η επαναλειτουργία των σχολείων σε σχέση με την επαναλειτουργία του λιανικού εμπορίου». 

Ζητά από την κυβέρνηση να τοποθετηθεί άμεσα υπογραμμίζοντας ότι «έπειτα από την απώλεια του τζίρου των εορτών, θα είναι καταστροφικό να χαθεί και η περίοδος των εκπτώσεων».

Υπενθυμίζει ότι τα καταστήματα είναι κλειστά για όγδοη εβδομάδα και σε καθεστώς οικονομικής ασφυξίας, ενώ συνιστούν «τον μεγαλύτερο εργοδότη της χώρας που από την αρχή της υγειονομικής κρίσης σηκώνει στην πλάτη του τεράστιο οικονομικό βάρος». 

«Θεωρούμε κρίσιμη προτεραιότητα την άμεση επαναλειτουργία των καταστημάτων, αρχικά έστω και με τη μορφή του "click away" και σύντομα με τη μορφή του "click in shop", προφανώς συνυπολογίζοντας τους υγειονομικούς δείκτες. H λειτουργία των σχολείων θα μπορούσε να ακολουθήσει στη συνέχεια, προβλέποντας ειδική μέριμνα για γονείς με παιδιά στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση» σημειώνει.

Διαμηνύει ότι, «σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε για ακόμα μία φορά το λιανικό εμπόριο να είναι ο εύκολος στόχος, που ανοίγει και να κλείνει κατά βούληση, ερήμην μας».

Θέμα:
Lockdown (1054)
Tags:
click away, lockdown, εκπτώσεις, Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, εμπορικά καταστήματα, καταστήματα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK