00:05 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1142)
0 0 0
Βρείτε μας

Οικονομική βοήθεια ύψους έως και 534 ευρώ θα λάβουν οι εργαζόμενοι, η σύμβαση των οποίων τέθηκε σε αναστολή τον Ιανουάριο εξαιτίας του δεύτερου εθνικού lockdown για τη νόσο COVID-19.

Η σύμβαση όσων εργαζόμενων τέθηκε σε αναστολή τον Ιανουάριο εξαιτίας του δεύτερου εθνικού lockdown για τη νόσο COVID-19 που είναι σε ισχύ, δίνει το δικαίωμα σε εκείνους να λάβουν επίδομα ύψους έως 534 ευρώ.

Οι επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή, έχουν το δικαίωμα να θέσουν το προσωπικό τους σε αναστολή και τον Ιανουάριο, όπως σημείωσε η δικηγόρος-εργατολόγος, Μαρία Μαγδαληνή Τσίπρα, μιλώντας στο Sputnik.

Πώς και πότε θα γίνει η αίτηση

Σύμφωνα με τη δικηγόρο-εργατολόγο, η δήλωση στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» θα γίνει -κατά πάσα πιθανότητα- τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου, με τους εργαζόμενους να δικαιούνται έως των 534 ευρώ.

Τα χρήματα καταβάλλονται αναλογικά με τις ημέρες που ο εργαζόμενος είναι σε κατάσταση αναστολής και το ημερήσιο ποσό διαμορφώνεται περίπου στα 18 ευρώ.

Επισημαίνεται, πάντως, πως οι εργαζόμενοι που στο παρελθόν έχουν υποβάλει δήλωση, δεν χρειάζεται να προβούν σε νέα δήλωση παρά μόνο αν επιθυμούν την τροποποίηση στοιχείων τους (π.χ. ΙΒΑΝ).

Αντίθετα, όσοι μπαίνουν για πρώτη φορά σε αναστολή, θα πρέπει να υποβάλουν τη σχετική δήλωση.

Θέμα:
Lockdown (1142)
Tags:
πληρωμή, αιτήσεις, δικαιούχοι, Επίδομα 534 ευρώ, επίδομα, εργαζόμενοι, επιχειρήσεις, αναστολή σύμβασης εργασίας, αναστολή εργασίας, lockdown, COVID-19, κορονοϊός, πανδημία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK