16:23 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1566)
0 0 0
Βρείτε μας

Το χρονοδιάγραμμα καταβολής του επιδόματος ύψους έως 534 ευρώ για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας του Ιανουαρίου, του δώρου Χριστουγέννων και των αποζημιώσεων ειδικού σκοπού έχει διευκρινιστεί από το αρμόδιο Υπουργείο.

Από την ερχόμενη Παρασκευή (29/01) αρχίζει η καταβολή του επιδόματος ύψους έως 534 ευρώ για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας του Ιανουαρίου, του δώρου Χριστουγέννων και των αποζημιώσεων ειδικού σκοπού.

Την έναρξη πληρωμών γνωστοποίησε το Υπουργείο Εργασίας, στον απόηχο του δεύτερου εθνικού lockdown για τη νόσο COVID-19.

Ειδικότερα, με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Εργασίας Άννας Στρατινάκη, από την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου θα καταβληθεί σειρά οικονομικών βοηθημάτων και όχι μόνο.

Αυτά είναι τα εξής:

  • Τα ποσά που αναλογούν στους δικαιούχους του προγράμματος «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2020, καθώς και το δώρο Χριστουγέννων για όλους τους μήνες μέχρι και τον Νοέμβριο 2020.
  • Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού λόγω των αναστολών των συμβάσεων εργασίας, καθώς και το αναλογούν δώρο Χριστουγέννων μέχρι τον Δεκέμβριο 2020 σε δικαιούχους που είτε προέβησαν σε ορθές επαναλήψεις-διορθώσεις, είτε συμπεριλαμβάνονται στην τελική εκκαθαριστική λίστα πληρωμών μέχρι και τον Δεκέμβριο 2020.
  • Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού στους δικαιούχους με μονομερή δήλωση (καλλιτέχνες, ξεναγοί, τουριστικοί συνοδοί/ξενοδοχοϋπάλληλοι και οδηγοί τουριστικών λεωφορείων) που είτε προέβησαν σε ορθές επαναλήψεις-διορθώσεις, είτε ολοκληρώθηκε επιτυχώς η διαδικασία διασταυρώσεων.

Εν τω μεταξύ, από την Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου θα καταβληθούν επιπλέον ποσά σε δικαιούχους.

Αυτά είναι τα εξής:

  • Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού λόγω αναστολών των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για τον Ιανουάριο 2021.
  • Η οικονομική ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας, μέσω του μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», για τον Δεκέμβριο 2020.
  • Η αναλογία δώρου Χριστουγέννων για τον Δεκέμβριο 2020 στο πλαίσιο του προγράμματος «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».
  • Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020 των επαγγελματιών της Τέχνης και του Πολιτισμού που είχαν εγγραφεί στο Μητρώο Καλλιτεχνών μέχρι τη 10η Ιανουαρίου 2021.
Θέμα:
Lockdown (1566)

Σχετικά:

Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Καταργείται το 30% για υποχρεωτικές δαπάνες με «πλαστικό» χρήμα
Tags:
lockdown, COVID-19, κορονοϊός, πανδημία, πληρωμή, δικαιούχοι, επιχειρήσεις, εργαζόμενοι, Επίδομα 534 ευρώ, επίδομα, αναστολή σύμβασης εργασίας, αναστολή εργασίας, Δώρο Χριστουγέννων
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK