16:10 06 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1664)
0 0 0
Βρείτε μας

Νέα μέτρα στήριξης ανακοινώνει σήμερα, Δευτέρα, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, στο πλαίσιο ενίσχυσης των επιχειρήσεων και εργαζόμενων που πλήττονται από τα μέτρα για τον κορονοϊό.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αναμένεται να προχωρήσει σήμερα, Δευτέρα, στην εξειδίκευση των μέτρων που εξήγγειλε την περασμένη Παρασκευή ο πρωθυπουργός.

Συγκεκριμένα και όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις στις 09:00 για ενίσχυση συγκεκριμένων κλάδων. 

Σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει ο ΥΠΟΙΚ, το 2020 τα μέτρα στήριξης ανήλθαν σε 24 δισ. ευρώ, ενώ για το 2021 έχουν υπολογιστεί σε 7,5 δισ. ευρώ.

Μέσω των προγραμμάτων της «Επιστρεπτέας Προκαταβολής», έχουν χορηγηθεί στις επιχειρήσεις 5,5 δισ. ευρώ, ενώ τους πρώτους μήνες του νέου έτους, θα διατεθούν περίπου 3 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι στις αμέσως προσεχείς ημέρες θα καταβληθούν 250 εκατ. ευρώ από την «Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5».

Όσον αφορά στην απαλλαγή των επιχειρήσεων από την καταβολή ενοικίων για τον Μάρτιο, με τα σημερινά δεδομένα, το μέτρο επεκτείνεται στους κλειστούς κλάδους με κυβερνητική εντολή, οπότε περιλαμβάνει και άλλες κλειστές επιχειρήσεις πέραν της εστίασης.

Οι ιδιοκτήτες αυτών των ακινήτων θα λάβουν από το κράτος αφορολόγητη αποζημίωση στο 80%.

Θέμα:
Lockdown (1664)
Tags:
μέτρα στήριξης, Μέτρα, lockdown, Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργείο Οικονομίας, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK