00:38 06 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Από
Lockdown (1660)
0 20
Βρείτε μας

Να λειτουργήσουν το επόμενο Σαββατοκύριακο ζητούν οι ανθοπώλες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προκειμένου να μπορέσουν να πουλήσουν τα χιλιάδες λουλούδια που έχουν προπληρώσει για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Με... κομμένη την ανάσα αναμένουν οι ανθοπώλες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες περιοχές, την απόφαση της κυβέρνησης να τους επιτρέψει να λειτουργήσουν το επόμενο Σαββατοκύριακο προκειμένου να πουλήσουν τα χιλιάδες λουλούδια που έχουν στα μαγαζιά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και παγκόσμια γιορτή των απανταχού ερωτευμένων, τα ανθοπωλεία στην πρωτεύουσα και στη Θεσσαλονίκη θα είναι κλειστά -όπως και όλα τα καταστήματα που ανήκουν στο λιανεμπόριο- σύμφωνα με τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση. 

Ο ανθοπώλης Μανώλης Σύλλης και μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης μιλώντας στο Sputnik ανέφερε ότι ο κλάδος έχει καταθέσει αίτημα στο αρμόδιο υπουργείο κι ότι αναμένουν να γίνει κατανοητό το αίτημά τους, καθώς ήδη οι ανθοπώλες έχουν παραλάβει κι έχουν προπληρώσει τα λουλούδια. 

«Πρέπει να είναι ανοιχτά τα ανθοπωλεία γιατί αν είμαστε κλειστά, θα υποστεί πολύ μεγάλη τραγωδία ο ανθοπωλικός κόσμος και χιλιάδες τριαντάφυλλα που κοστίζουν χιλιάδες ευρώ θα πεταχτούν στα σκουπίδια. Όλα αυτά τα λουλούδια έχουν παραγγελθεί κι έχουν προπληρωθεί. Για παράδειγμα, το 70% των τριαντάφυλλων έχουν έρθει από το εξωτερικό γιατί δεν φτάνει η τοπική αγορά να καλύψει τις ανάγκες μιας τέτοιας γιορτής που είναι παγκόσμια και την οποία τη δουλεύουμε πολύ (σ.σ. το marketing προβολής της) οι ανθοπώλες τα τελευταία χρόνια» εξήγησε ο κ. Σύλλης. 

Στη Θεσσαλονίκη, 300 ανθοπωλεία έχουν γεμίσει με κόκκινα τριαντάφυλλα, ορχιδέες, λούτρινα αρκουδάκια με κόκκινες καρδιές και τριαντάφυλλα, αλλά και αποχυμωμένα λουλούδια που διαρκούν μεγάλο χρονικό διάστημα και περιμένουν τους ερωτευμένους που θα τα αγοράσουν για να τα χαρίσουν στο έτερο ήμισυ. 

Όπως λέει ο κ. Σύλλης, «ευελπιστώ ότι εφόσον οι πιέσεις έχουν φτάσει και στον υπουργό Ανάπτυξης, τον κ. Γεωργιάδη, θα μας δώσουν τη δυνατότητα με σεβασμό προπάντων στην υγεία να δουλέψουμε το Σαββατοκύριακο»

Ο κ. Σύλλης ανέφερε ότι τα λουλούδια ανήκουν στην κατηγορία των ευπαθών προϊόντων καθώς «έχουν διάρκεια ζωής μιας εβδομάδας» και αν δεν τα πουλήσουν, τότε «θα καταλήξουν στους κάδους απορριμμάτων» με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα ταμεία τους.

«Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και η γιορτή της μητέρας είναι δύο σημαντικές γιορτές στις οποίες δουλεύουμε» υπογραμμίζει ο κ. Σύλλης προσθέτοντας ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, «έχουμε κλείσει τρεις φορές κι έχουμε πετάξει στους κάδους τα λουλούδια» με αποτέλεσμα ο κλάδος να έχει υποστεί μεγάλη οικονομική ζημία.  

Θέμα:
Lockdown (1660)
Tags:
Αγίου Βαλεντίνου, κορονοϊός, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, ανθοπωλεία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK