11:25 03 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Από
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (2045)
142
Βρείτε μας

Απογοητευτικά είναι τα πρώτα αντιπροσωπευτικά δείγματα των λουκέτων σε εστίαση και εμπόριο. Τι φοβούνται οι αρμόδιες ενώσεις των επαγγελματιών. 

Δυσκολότερη αναδεικνύεται καθημερινά η εξίσωση για την εστίαση και το εμπόριο, εν μέσω επέλασης της πανδημίας.

Στοιχεία που έχει στη διάθεσή της τόσο η ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος) όσο και η ΠΟΕΣΕ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων) δείχνουν ότι τα πράγματα μόνο θετικά δεν εξελίσσονται.

Σύμφωνα με αυτά, περίπου 50 οριστικά λουκέτα έχουν μπει σε κεντρικά καταστήματα εστίασης και λιανεμπορίου στο Κολωνάκι από την αρχή του δεύτερου lockdown τον Νοέμβριο.

Δέκα τουλάχιστον καταστήματα έχουν κατεβάσει ρολά στο Γκάζι σε κεντρικούς δρόμους, γύρω από την πλατεία. Την ίδια στιγμή, από την Κηφισιά, ως το Χαλάνδρι και από την Αγία Παρασκευή έως τον Πειραιά κάθε περιοχή μετράει τουλάχιστον τουλάχιστον τρία με τέσσερα λουκέτα.

«Όπως διαπιστώσαμε, υπάρχουν αρκετά ενοικιαστήρια και πωλητήρια καταστημάτων στο Κολωνάκι και μάλιστα στους κεντρικούς δρόμους του. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στο Γκάζι το οποίο μάλιστα προ πανδημίας διατηρούσε αρκετά μαγαζιά νυχτερινής διασκέδασηςΣήμερα όμως κάποια από όσα βρίσκονται στον πεζόδρομο και σε παράπλευρες οδούς της πλατείας φαίνεται ότι έχουν κλείσει οριστικά» επισημαίνει στο Sputnik o Γιώργος Καββαθάς, πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.

Και προσθέτει ότι η «συγκεκριμένη τάση επιβεβαιώνεται από μια αύξηση προσφοράς επαγγελματικής στέγης. Η κατάσταση όμως παραμένει τραγική, τα καταστήματα κλείνουν ταχύτατα ενώ τα αιτήματά μας ζητούν ανταπόκριση». 

Παράλληλα συμπληρώνει ότι ο φόβος των επαγγελματιών για μαζικά λουκέτα είναι ορατός, καθώς, τουλάχιστον το 40% της εστίασης στη χώρα μας βρίσκεται χωρίς ταμειακά αποθέματα.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) θα παραδώσουν τα κλειδιά των μαγαζιών τους έπειτα από τον αποκλεισμό, όπως καταγγέλλουν, τοy 40% των επιχειρήσεων από την 5η επιστρεπτέα προκαταβολή.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (2045)
Tags:
κορονοϊός, κοροναϊός, πανδημία, λουκέτο, εστίαση, επιχειρήσεις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK