12:35 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η διάρκεια υποβολής των αιτήσεων ορίζεται σε 31 ημέρες, δηλαδή από 22 Φεβρουαρίου μέχρι και τις Μαρτίου. Ποιοι είναι οι δικαιούχοι.

Σε δέκα ημέρες από σήμερα, δηλαδή στις 22 Φεβρουαρίου, ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τη νέα δράση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» (e-λιανικό), για τις αιτήσεις της επιδότησης ως και 5.000 ευρώ για επιχειρήσεις λιανικής που θέλουν να συστήσουν ή να αναβαθμίσουν το ηλεκτρονικό τους κατάστημα (e-shop).

Η σχετική απόφαση υπεγράφη από τον αρμόδιο υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιώργο Τσακίρη με στόχο «να ενισχυθεί ο βαθμός ενσωμάτωσης της ψηφιακής τεχνολογίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού αυτών, να αποφευχθεί ο συνωστισμός στους χώρους τους και να διασφαλιστεί η συνέχεια της οικονομικής δραστηριότητάς τους».

Ο προϋπολογισμός του νέου προγράμματος θα φτάνει τα 80 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ωφεληθούν περισσότερες από 18.000 επιχειρήσεις.

Δικαιούχοι της δράσης είναι μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανεμπορίου (κύριος ΚΑΔ ή ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα), διατηρούν φυσικό κατάστημα και η λειτουργία τους έχει ανασταλεί για τουλάχιστον μία ημέρα από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και μετά.

Μάλιστα, οι επιχειρήσεις διακρίνονται σε υφιστάμενες, εφόσον έχουν συσταθεί έως και την 30/09/2019 και νεοσύστατες εφόσον έχουν συσταθεί μετά την ημερομηνία αυτή, ενώ η υποβολή αιτήσεων μπορεί να γίνει από 22/2/2021 μέχρι και 24/3/2021.

Tags:
επιδότηση, δικαιούχοι, λιανικό εμπόριο, λιανεμπόριο, eshop
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK