17:30 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Διπλής έκπτωσης στους λογαριασμούς τους θα τύχουν όλοι οι πληγέντες από την κακοκαιρία «Μήδεια» που είναι πελάτες της ΔΕΗ. Η έκπτωση στους λογαριασμούς τους θα φτάσει στο 30% συμπεριλαμβανομένης και της μηδενικής χρέωσης του Δικτύου Διανομής από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Επιπλέον έκπτωση, πέραν της μείωσης της χρέωσης του Δικτύου Διανομής για τον Φεβρουάριο του ΔΕΔΔΗΕ, θα δουν οι καταναλωτές της ΔΕΗ, οι οποίοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με διακοπές ρεύματος λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια». 

Όπως ανέφερε η διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας της ΔΕΗ, Σοφία Δήμτσα:

«αυτό το ποσό που αφορά στη χρέωση του δικτύου διανομής για τον μήνα Φεβρουάριο δε θα χρεωθεί καθόλου. Στον μηνιαίο λογαριασμό μιλάμε ουσιαστικά για μία έκπτωση της τάξεως του 10%. Πάνω σε αυτή τη μείωση, η ΔΕΗ έρχεται να προσθέσει για τους πελάτες της επιπλέον μείωση, στις χρεώσεις ενέργειας. Με την έκπτωση που θα προστεθεί στο ποσό που αφαιρεί ο ΔΕΔΔΗΕ, ουσιαστικά το συνολικό όφελος για τους πελάτες που επλήγησαν από την κακοκαιρία φτάνει στο 30% του μηνιαίου τους λογαριασμού».

Σημειώνεται ότι η μείωση από το ΔΕΔΔΗΕ αφορά στους πελάτες όλων των εταιρειών, ανεξάρτητα από τον πάροχο, ενώ η μείωση από τη ΔΕΗ αφορά στους πελάτες της. 

Για να λάβουν την έκπτωση οι πελάτες της ΔΕΗ δεν χρειάζεται να προβούν σε κάποια κίνηση καθώς ο ΔΕΔΔΗΕ με βάση τις γραμμές μέσης τάσης που έμειναν εκτός, μπορεί να γνωρίζει τις παροχές που έμειναν εκτός.

«Άρα ο ΔΕΔΔΗΕ θα στείλει στους προμηθευτές την ενημέρωση για τις καταναλώσεις και όλα τα στοιχεία για α εκδοθούν οι λογαριασμοί μας, και θα στείλει και αυτό το στοιχείο. Με βάση τις γραμμές μέσης τάσης που έμειναν εκτός, μπορεί να υπολογιστεί ο αριθμός των παροχών και να βρεθούν οι παροχές. Το βασικότερο είναι όσοι επλήγησαν να αποζημιωθούν», ανέφερε η ίδια στο Mega.

Χωρίς ρεύμα αυτή το πρωί του Σαββάτου, παρέμεναν σύμφωνα με την κ. Δήμτσα 700 νοικοκυριά.

Tags:
κακοκαιρία Μήδεια, λογαριασμός, έκπτωση, διακοπή ρεύματος, ηλεκτρικό ρεύμα, ρεύμα, ΔΕΗ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK