22:12 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προανήγγειλε ότι η εστίαση θα λάβει το μεγαλύτερο μερίδιο της επιστρεπτέας προκαταβολής 6.

Παράταση δύο ημερών στην επιστρεπτέα προκαταβολή 6 θα δώσει το υπουργείο Οικονομικών όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας η οποία ήταν να πληρωθεί 3-5 Μαρτίου. 

Εξάλλου αποφασίστηκε να δοθεί παράταση των προθεσμιών υποβολής δικαιολογητικών μέχρι 30/6/2021 σε όλες τις επιστρεπτέες.

Όπως τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η εστίαση θα λάβει το μεγαλύτερο μερίδιο της 6ης επιστρεπτέας. «Έχουμε δώσει 850 εκατ. μέσω της επιστρεπτέας στην εστίαση.»

Σχετικά με τα λάθη που έχουν γίνει στις δηλώσεις ιδιοκτήτων για να αποζημιωθούν για τα μειωμένα ενοίκια, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι θα αξιολογηθεί το άνοιγμα της πλατφόρμας για διορθώσεις. «Το κράτος θα είναι κοντά στην κοινωνία όσο διαρκεί η πανδημία», τόνισε. 

«Επί ένα χρόνο λειτουργούμε με λιγότερα έσοδα και περισσότερες δαπάνες, γιατί ένα κομμάτι της κοινωνίας δε λειτουργεί καθόλου και γιατί υπάρχουν αναστολές φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων. Μέχρι σήμερα έχουμε βοηθήσει 544.000 επιχειρήσεις και έχουμε δώσει 6,8 εκατ. ευρώ σε αυτές», ανέφερε.

Μείωση στα ενοίκια

Σχετικά με τα ενοίκια, ο υπουργός είπε ότι στην πρώτη φάση έχουν συμψηφιστεί 227.887 υποχρεώσεις. 

«Για το Δεκέμβριο πληρώσαμε 205.646 καταβάλλοντας 22,1 εκατ. Ευρώ. 35.000 πολίτες δεν έχουν σωστό IBAN για το Νοέμβριο. Αρχές Μαρτίου θα πληρώσουμε τον Ιανουάριο. Πρώτη μας προτεραιότητα να πληρώσουμε τις εκκρεμότητες και μετά η ΑΑΔΕ να δει που υπάρχουν σφάλματα από το παρελθόν και να τα διορθώσουμε».

Επίσης, υπενθύμισε ότι όσοι είναι σε ρυθμίσεις, οι δόσεις, οι οποίες είναι μέσα στην περίοδο του κορονοϊού, πάνε στο τέλος της περιόδου.

Τέλη κυκλοφορίας

Ο ίδιος απέκλεισε περαιτέρω παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας και την πληρωμή τους.

Για τα δάνεια και τις επιδοτήσεις αποφασίστηκε «πρόγραμμα 8 μηνών για επιχειρήσεις μικρές και μεσαίες, με επιδότηση 90% του ενήμερου δανείου και 80% του "κόκκινου", με προυπολογισμό της τάξης των 300 εκατ. ευρώ».

Tags:
μείωση ενοικίου, ενοίκιο, τέλη κυκλοφορίας 2021, τέλη κυκλοφορίας, επιστρεπτέα προκαταβολή, Χρήστος Σταϊκούρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK