00:23 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σάλο έχει προκαλέσει μια έρευνα που ήρθε πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας και προτείνει στους ασθματικούς να επιλέξουν μια πιο «πράσινη» αγωγή για την ασθένειά τους.

Αίσθηση έχει προκαλέσει μια κυβερνητική έρευνα στη Μεγάλη Βρετανία που αναφέρει ότι τα άτομα με άσθμα μπορούν να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα στον πλανήτη με τη μετάβαση σε «πράσινα» φάρμακα.

Από τις 50 εκατομμύρια συσκευές εισπνοής που έχουν συνταγογραφηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2017 για τους περίπου πέντε εκατομμύρια ασθματικούς ασθενείς, επτά στις δέκα εκπέμπουν υδροφθοροαλκάνιο, το οποίο χρησιμοποιείται ως μέσο προώθησης του φαρμάκου στους πνεύμονες και φαίνεται πως ευθύνεται, μεταξύ άλλων ουσιών, για το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Η έκθεση που εκπονήθηκε από ομάδα του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ αναφέρει ότι η μετάβαση σε διαφορετικό τύπο συσκευής εισπνοής μπορεί να είναι τόσο σημαντική για το περιβάλλον όσο και η χορτοφαγία ή η ανακύκλωση.

Ωστόσο, σημειώνεται πως οι ασθενείς θα πρέπει να συμβουλευτούν το γιατρό τους πριν αλλάξουν την αγωγή.

Οι συγκεκριμένες συσκευές αντιπροσωπεύουν το 4% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και οι ερευνητές αναφέρουν ότι η αντικατάσταση μόνο μιας στις δέκα από αυτές τις συσκευές θα μείωνε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 58 χιλιότνα, που αντιστοιχεί σε 180.000 ταξίδια με αυτοκίνητο από το Λονδίνο στο Εδιμβούργο.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η έκθεση σχολιάστηκε εντόνως στα social media με αρκετούς ενοχλημένους χρήστες να δηλώνουν πως τώρα μπαίνει στο στόχαστρο μια ομάδα ανθρώπων με μια αρκετά σοβαρή ασθένεια.

Tags:
έρευνα, επιστημονική μελέτη, άνθρακας, φαινόμενο του θερμοκηπίου, περιβάλλον
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK