01:04 13 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Συλλογή και ανάλυση προσωπικών δεδομένων υγείας εκατομμυρίων Αμερικανών πολιτών κάνει η Google, όπως αποκάλυψε η Wall Street Journal.

Η Ascension, ένα από τα μεγαλύτερα αμερικανικά συστήματα υγειονομικής περίθαλψης, μοιράζεται με τη Google προσωπικά δεδομένα υγείας εκατομμυρίων Αμερικανών πολιτών σε συνολικά 21 Πολιτείες, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, στο οποίο επικαλείται πηγές και έγγραφα.

Στο πλαίσιο του project, το οποίο καλείται «Project Nightingale», η Google έχει πρόσβαση στα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων, διαγνώσεων και αποσπασμάτων από ιατρικά αρχεία. Αυτά τα δεδομένα αποτελούν ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό εκατομμυρίων ασθενών, συμπεριλαμβανομένων των ονομάτων και των ημερομηνιών γέννησής τους.

Η εφημερίδα τόνισε ότι ούτε οι ασθενείς, ούτε οι γιατροί ενημερώθηκαν για αυτή την εξέλιξη.

Η Google χρησιμοποιεί αυτά τα δεδομένα για την ανάπτυξη νέου λογισμικού βασισμένου στην προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη (AI). Ένα τέτοιο σύστημα απευθύνεται σε μεμονωμένους ασθενείς, προσφέροντάς τους την δυνατότητα προσαρμογής της θεραπείας τους.

Ακολούθως, η εφημερίδα επικαλείται επίσης σε έγγραφα και τονίζει ότι οι υπάλληλοι της εταιρείας Alphabet Inc., η οποία κατέχει την Google, έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες ασθενών. Ορισμένοι υπάλληλοι στο Google Brain, το ερευνητικό πρόγραμμα της εταιρίας AI, έχουν επίσης πρόσβαση.

Το project, όπως σημειώνεται από τη δημοσίευση, φαίνεται να είναι το μεγαλύτερο σε αυτόν τον τομέα αυτή την στιγμή στην Silicon Valley. Η Amazon και η Microsoft δραστηριοποιούνται επίσης στον τομέα της υγείας, αλλά δεν έχουν ακόμη επιτύχει παρόμοια αποτελέσματα με την Google.

Με τη σειρά τους, ορισμένοι υπάλληλοι της Ascension έθεσαν ερωτήματα σχετικά με τον μηχανισμό συλλογής και διαβίβασης των δεδομένων των ασθενών, αλλά οι ειδικοί τους διαβεβαίωσαν ότι αυτό επιτρέπεται από τον ομοσπονδιακό νόμο για την ιατρική ασφάλιση. Ο ομοσπονδιακός νόμος του 1996 επιτρέπει γενικά τα νοσοκομεία να ανταλλάσσουν δεδομένα με τους επιχειρηματικούς εταίρους χωρίς να ενημερώνουν τους ασθενείς, υπό την προϋπόθεση όμως ότι οι πληροφορίες αυτές χρησιμοποιούνται μόνο για να βοηθήσουν το υποκείμενο να εκτελεί τις λειτουργίες του στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Ένας εκπρόσωπος της Google δήλωσε στην εφημερίδα ότι το έργο της εταιρείας ήταν σύμφωνο με την ισχύουσα νομοθεσία και δεσμεύθηκε για την αξιόπιστη προστασία των δεδομένων των ασθενών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το Google Doodle κινείται στον ρυθμό του Halloween

Το Google Doodle τιμά την 30ή επέτειο της πτώσης του Τείχους του Βερολίνου

Tags:
υγεία, πολίτες, Πρόγραμμα, ΗΠΑ, Google
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK