19:34 07 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Ομάδα Ελλήνων επιστημόνων εκτιμάει ότι ο νέος κορονοϊός προήλθε από νυχτερίδες και στη συνέχεια μεταδόθηκε στην ψαραγορά και κρεαταγορά της κινεζικής πόλης Γουχάν.

Τις δικές τους εκτιμήσεις για την πηγή προέλευσης του νέου κορονοϊού, ο οποίος έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 132 άτομα, δημοσιεύει ομάδα Ελλήνων επιστημόνων.

Η έκθεση υπογράφεται από τους Δημήτρη Παρασκευή, Ευαγγελία – Γεωργία Κωστάκη, Γκίκα Μαγιορκίνη, Γιώργο Παναγιωτακόπουλο και Σωτήρη Τσιόρδα.

Μεταξύ άλλων, όπως αναφέρεται στην επίμαχη έκθεση, τα στοιχεία υποδεικνύουν ότι το γονιδίωμα του νέου κορονοϊού (2019-nCoV) προήλθε κατά πάσα πιθανότητα από τις νυχτερίδες.

Υποστηρίζεται δε, ότι τα κρούσματα, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, προτού ασθενήσουν, ήρθαν σε επαφή με ντόπια φρέσκα ψάρια, όπως και με την κρεαταγορά της πόλης Γουχάν, στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας.

Ως εκ τούτου, εικάζουν ότι ο φονικός ιός από τις νυχτερίδες μεταδόθηκε στην πανίδα και χλωρίδα της περιοχής, με αποτέλεσμα να «φθάσει» έως την ψαραγορά και την κρεαταγορά της κινεζικής πόλης.

Η έκθεση των Ελλήνων επιστημόνων είναι διαθέσιμη ΕΔΩ.

Στο μεταξύ, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων θυμάτων ανέρχεται πλέον σε 132, ενώ τα κρούσματα αγγίζουν τα 6.000.

Παρά τα μέτρα αποτροπής της μετάδοσης του ιού, επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού έχουν καταγραφεί και σε μια σειρά χώρες του εξωτερικού, όπως οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιαπωνία, ο Καναδάς κ.α.

Την ίδια ώρα, βέβαια, νέες ελπίδες φαίνεται πως δίνουν Ρώσοι και Κινέζοι επιστήμονες, οι οποίες συνεργάζονται για την ανάπτυξη εμβολίου εναντίον του νέου κορονοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κορονοϊός: Ρωσία και Κίνα ενώνουν τις δυνάμεις τους για να βρουν εμβόλιο

Κορονοϊός: Επαναπατρίζονται 32 Τούρκοι υπήκοοι από την Κίνα

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
επιστήμονας, επιστήμονες, Επιστήμη, κρούσματα, ιός, γρίπη, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK