01:48 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έθεσε τον πλανήτη σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης». Αναβάλλονται οι πτήσεις προς την Κίνα. Αυξάνονται ο αριθμός των νεκρών και των κρουσμάτων.

Σε παγκόσμιο συναγερμό για την εξάπλωση του κορονοϊού βρίσκεται ο πλανήτης, ο οποίος και επισήμως έχει τεθεί σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση, κατέστησε αναγκαίο τον περιορισμό των κρουσμάτων του φονικού ιού, προκειμένου να ανακοπεί η αλματώδης επέκτασή του.

Τουλάχιστον 213 νεκρούς

Αυτή τη στιγμή, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 213 – όλοι στην Κίνα – ενώ τα κρούσματα υπερβαίνουν τα 9.000, η πλειοψηφία των οποίων στην ασιατική χώρα.

Παρά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας των κινεζικών αρχών, ο κορονοϊός έχει ταξιδέψει σε μια σειρά χωρών του εξωτερικού, όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Ιαπωνία κ.α.

Την ίδια ώρα, δεκάδες αεροπορικές εταιρείες έχουν αναστείλει τις πτήσεις από και προς την Κίνα, σε μία προσπάθεια περιορισμού της μετάδοσης του φονικού ιού.

Παράλληλα, τα σχολεία στην Κίνα παραμένουν κλειστά επ’ αόριστον, οι ποδοσφαιρικές και αθλητικές διοργανώσεις έχουν αναβληθεί, ενώ η Ρωσία έχει κλείσει τα σύνορα με την Κίνα στην περιοχή της Άπω Ανατολής.

Επιπτώσεις στην οικονομία

Από την πλευρά του, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτιμάει ότι η επιδημία θα έχει αρνητικές συνέπειες για το παγκόσμιο ΑΕΠ τουλάχιστον για το πρώτο τρίμηνο του 2020.

«Αυτό το τρίμηνο, θα υπάρξουν πιθανότατα αρνητικές συνέπειες» προεξοφλεί η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, η οποία αποφεύγει να προβεί σε υποθέσεις για τους επόμενους μήνες.

Λήξη συναγερμού στο ΑΧΕΠΑ

Στο μεταξύ, λήξη συναγερμού σήμανε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, μετά από ύποπτο κρούσμα, το οποίο παρουσίασε συμπτώματα παρεμφερή του κορονοϊού.

Οι εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε, βγήκαν αρνητικές, καθώς - όπως διαπιστώθηκε - ο 63χρονος άνδρας τελικά έπασχε από την απλή, εποχική γρίπη.

Τσάρτερ για τον επαναπατρισμό των ξένων υπηκόων

Τέλος, οι κινεζικές αρχές αποφάσισαν να ναυλώσουν τσάρτερ, προκειμένου να επαναπατρίσουν τους ξένους υπηκόους που βρίσκονται στην επαρχία Γουμπέι, όπου πρωτοεμφανίστηκε ο φονικός ιός.

Υπενθυμίζεται ότι στην κινεζική επαρχία φέρεται να βρίσκονται – μεταξύ άλλων – και τρεις Έλληνες.

Tags:
Κίνα, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, σύστημα υγείας, Υγεία, ΠΟΥ, κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ιός, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK