12:51 31 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Μια ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο La Rochelle στη Γαλλία μετέτρεψαν πουλιά άλμπατρος σε ιπτάμενες συσκευές παρακολούθησης, στο πλαίσιο πρότζεκτ για τη συγκέντρωση στοιχείων για το παράνομο ψάρεμα στον νότιο Ειρηνικό και Ινδικό Ωκεανό.

Οι επιστήμονες ταξίδεψαν σε μέρη όπου τα άλμπατρος κάνουν τις φωλιές τους στο νησί Άμστερνταμ και στο νησί Κεργκουλέν στον Ινδικό Ωκεανό, στα βόρεια της Ανταρκτικής, και τοποθέτησαν αισθητήρες σε 169 πουλιά.

Οι αισθητήρες με βάρος μόλις 65 γραμμάρια διαθέτουν δέκτη GPS, κεραία ραντάρ και δορυφορικό τηλεπικοινωνιακό δέκτη για να παρακολουθούν τα διάφορα επικοινωνιακά συστήματα των σκαφών.

Τα άλμπατρος λειτούργησαν σαν ζωντανά drone παρακολούθησης

Διαθέτουν μια μικρή μπαταρία λιθίου, που φορτίζεται από ένα μικρό ηλιακό πάνελ, όπως αναφέρει το ArsTechnica.

Τα άλμπατρος κάλυψαν μια απόσταση 18 εκατ. τετραγωνικών μιλίων, ανάμεσα σε Ανατολική Αφρική και Νέα Ζηλανδία, μαζεύοντας δεδομένα από περισσότερες από 600 χιλ. συντεταγμένες GPS.

Σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail, τα άλμπατρος εντόπισαν περισσότερα από 5 χιλ. σήματα ραντάρ από 353 διαφορετικά σκάφη. Περισσότερο από το 1/3 των πλοίων που εντοπίστηκαν από τους αισθητήρες των πουλιών δεν μπορούσαν να ταυτοποιηθούν.

Το 28% από αυτά τα σκάφη είχαν κλείσει τα επίσημα επικοινωνιακά τους συστήματα, προσπαθώντας να αποφύγουν τον εντοπισμό ή ψάρευαν παράνομα σε περιοχές που δεν θα έπρεπε να ψαρεύουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κετογονική διατροφή: Τα αντιφατικά οφέλη - Πόσο καιρό πρέπει να κάνουμε δίαιτα

Ποτέ δεν είναι αργά να το κόψεις: 4 φορές πιο ανθεκτικά στον καρκίνο τα κύτταρα πρώην καπνιστών

Tags:
πουλί, ψάρεμα, Drone, αλιεία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK