09:16 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Γερμανοί ειδικοί προειδοποιούν ότι τα καρδιακά προβλήματα και ο υψηλός κίνδυνος για έμφραγμα μπορούν να εντοπιστούν εκ των προτέρων, εάν νιώσουμε πόνο στα πόδια.

Ως γνωστόν τα συμπτώματα ενός εμφράγματος μπορεί να περιλαμβάνουν πόνους στην περιοχή του στήθους, που μπορεί να επεκτείνονται στα χέρια, στο σβέρκο, το σαγόνι ακόμη και την πλάτη.

Ωστόσο, ειδικοί καρδιολόγοι στο γερμανικό ίδρυμα καρδιάς έχουν προειδοποιήσει πως είναι πιθανό να προλάβουμε τα εμφράγματα, απλά, εντοπίζοντας ένα συγκεκριμένο πόνο στα πόδια.

Αυτός ο πόνος ίσως είναι το σήμα του σώματος σου που σου λέει ότι θα πάθει έμφραγμα

Συγκεκριμένα, εάν κάποιος νιώθει πόνο στις κνήμες όταν περπατά και αυτός ο πόνος εξαφανίζεται γρήγορα όταν σταματάς ή εάν υπάρχει πόνος στα δάχτυλα στο κρεβάτι ή όταν σηκώνεσαι, αυτό θα μπορούσε να αποτελεί ένδειξη αρτηριοσκλήρυνσης στα πόδια.

Όταν κάποιος πάσχει από αρτηριοσκλήρυνση, συνήθως, υφίσταται μια ξεκάθαρη ασβεστοποίηση των στεφανιαίων αρτηριών, που επηρεάζουν άμεσα την καρδιά.

Γι’ αυτό, εάν αυτού του είδους οι πόνοι στα πόδια εμφανιστούν, πρόκειται για σήμα για εξέταση καρδιάς, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι οποίοι, όπως αναφέρει το γερμανικό Focus, προειδοποιούν ότι το 75% των εμφραγμάτων εκδηλώνονται σε ανθρώπους που υποφέρουν από αρτηριοσκλήρυνση στα πόδια.

Το έμφραγμα μπορεί να έχει μη αναστρέψιμες ή ακόμη και θανάσιμες συνέπειες, οπότε οι ειδικοί  συνιστούν συχνές αιματολογικές εξετάσεις για τον έλεγχο της χοληστερόλης και τακτικές επισκέψεις στον γιατρό ακόμη και χωρίς την παρουσία των παρουσία των παραπάνω συμπτωμάτων.

Αν μάλιστα υπάρχουν και τα εν λόγω συμπτώματα η ιατρική επίσκεψη είναι επιβεβλημένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κετογονική διατροφή: Τα αντιφατικά οφέλη - Πόσο καιρό πρέπει να κάνουμε δίαιτα

Ποτέ δεν είναι αργά να το κόψεις: 4 φορές πιο ανθεκτικά στον καρκίνο τα κύτταρα πρώην καπνιστών

Tags:
έμφραγμα, καρδιά, πόνος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK