14:11 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Ένας νεαρός άντρας κοιμήθηκε για αρκετές μέρες συνεχόμενα εξαιτίας μιας σπάνιας ασθένειας που του φέρνει υπνηλία. Μάλιστα, κάποτε κοιμήθηκε για περισσότερο από ένα μήνα συνεχόμενα.

Συγκεκριμένα, ένας 21χρονος από την Αδελαΐδα της Αυστραλίας κοιμήθηκε για 41 μέρες συνεχόμενα εξαιτίας της σπάνιας νευρολογικής του πάθησης που ονομάζεται Σύνδρομο της Ωραίας Κοιμωμένης, σύμφωνα με την αυστραλέζικη εφημερίδα, 10 Daily.

«Έχασα τα 16α και τα 17α γενέθλια μου, Χριστούγεννα, έναν μεγάλο τελικό του αυστραλέζικου ποδοσφαίρου και ένα μεγάλο τελικό κρίκετ», αναφέρει ο νεαρός, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ο 19χρονος μετατρέπεται σε ζόμπι

Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τις περιόδους υπερυπνίας μετατρέπεται σε «ζόμπι». Μπορεί να φάει, να κάνει μπάνιο και να πάει στην τουαλέτα χωρίς να καταλαβαίνει τι κάνει και μετά δεν θυμάται τίποτα απ’ όσα έκανε.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, που ξεκινούν χωρίς καμία προειδοποίηση, μπορεί ακόμη και να μιλάει. Σύμφωνα με τους γονείς του όμως, όταν του μιλούν, αυτός παραμένει ανέκφραστος και λες κοιτάει από μέσα τους, αναφέρει η εφημερίδα.

Η επιστημονική ονομασία της ασθένειας του 19χρονου από την Αυστραλία καλείται Σύνδρομο Κλάιν-Λεβίν, με τη συχνότητά της να φτάνει το ένα άτομο στο 1 εκατομμύριο, με τη συχνότητα του να είναι μεγαλύτερη στα αγόρια, σύμφωνα με το βιβλίο Kleine-Levin syndrome: Etiology, diagnosis, and treatment, του Σαντός Ράμντουργκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κινητά Android: Αυτές οι εφαρμογές είναι επικίνδυνες για το λογαριασμό σας σε Facebook και Google

Ροχαλίζεις; - Ίσως είναι σύμπτωμα αυτής της επικίνδυνης ασθένειας

Tags:
Αυστραλία, ασθένεια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK