09:48 06 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ένα νέο φάρμακο θα μπορούσε να εξαφανίσει τις αλλεργίες από ξηρούς καρπούς μέσα σε εβδομάδες από τη χορήγησή του.

Συγκεκριμένα, σε κλινικές δοκιμές άνθρωποι που κινδύνευαν με θανάσιμες αλλεργικές αντιδράσεις από ίχνη και μόνο φιστικιών ήταν σε θέση να φάνε ολόκληρα φιστίκια μόλις 15 μέρες από τη χορήγηση του νέου φαρμάκου.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες που ανέπτυξαν το φάρμακο, κάποιοι ασθενείς ίσως χρειαστούν απλά μία και μόνο δόση της θεραπείας για να δώσουν για πάντα τέλος στην αλλεργία που τους ταλαιπωρεί, σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail.

Το φάρμακο ίσως μπορέσει να βοηθήσει και ασθενείς με άλλες αλλεργίες

Άλλοι, θα πρέπει να λαμβάνουν το φάρμακο ανά μερικούς μήνες, προκειμένου να μην υποφέρουν από τις αλλεργίες.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το φάρμακο στοχεύει σε τμήμα του ανοσοποιητικού συστήματος που «ενοχοποιείται» για διάφορες αλλεργικές αντιδράσεις κι έτσι ελπίζουν ότι θα δουλέψει κι απέναντι σε άλλες σοβαρές τροφικές αλλεργίες, για παράδειγμα στο γάλα ή στα οστρακοειδή.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση JCI Insight κι έδειξε ότι οι 11 από τους 15 ασθενείς σε θεραπεία με etokimab απέφυγαν τις σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις, ενώ άλλοι που δέχτηκαν θεραπεία με placebo (εικονικό φάρμακο)  χρειάστηκαν ενέσεις αδρεναλίνης.

Η ομάδα στο πανεπιστήμιο του Stanford, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, πλέον σχεδιάζει τη διενέργεια ερευνών σε ευρύτερη κλίμακα, σε σχέση με διαφορετικές τροφικές αλλεργίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κορονοϊός: Τεστ ανιχνεύει τον φονικό ιό σε λιγότερο από δύο ώρες

Yaravirus: Επιστήμονες ανακάλυψαν νέο ιό με άγνωστα γονίδια

Tags:
φυστίκια, φάρμακα, αλλεργία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK