11:57 02 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Επιστήμονες του πανεπιστημίου State University στην Πενσυλβάνια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής ανακάλυψαν ότι οι πατάτες, που γενικώς θεωρούνται ανθυγιεινό προϊόν, μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της υγείας.

Συγκεκριμένα, ειδικοί διεξήγαν πείραμα κατά το οποίο χώρισαν τους εθελοντές σε δύο ομάδες: Η μία έφαγε επί ένα μήνα επεξεργασμένα σιτηρά – συμπεριλαμβανομένου λευκού ρυζιού -, ενώ η άλλη πατάτες στον ατμό ή ψητές, σύμφωνα με σχετικές αναφορές στην εφημερίδα, La Vanguardia.

Όσοι τράφηκαν με πατάτες είχαν καλύτερα αποτελέσματα από εκείνους που έτρωγαν σιτηρά

Στη συνέχεια, οι επιστήμονες μέτρησαν τον καρδιομεταβολικό κίνδυνο των συμμετεχόντων στο πείραμα, συμπεριλαμβανομένων με τα επίπεδα γλυκόζης, την ινσουλίνη, τη χοληστερόλη και την πίεση.

Από τη μελέτη προέκυψε πως όσοι τράφηκαν με πατάτες σημείωσαν καλύτερα αποτελέσματα απ’ όσους τράφηκαν με σιτηρά.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η εν λόγω έρευνα δημοσιεύτηκε στη βρετανική ιατρική επιθεώρηση Journal of Nutrition.

Tags:
διατροφή, ρύζι, σιτηρά, πατάτα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK