ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το καλό πρωινό μπορεί να αποδειχθεί ωφέλιμο στη μάχη κατά του Διαβήτη και της παχυσαρκίας, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Lübeck στη Γερμανία αυτό οφείλεται στο φαινόμενο της θερμογένεσης από την οποία εξαρτάται πόσο καλά λειτουργεί ο μεταβολισμός μας.

Αυτό ο μεταβολικό δείκτης ίσως ποικίλει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κατά το πρωινό, ο μεταβολισμός δουλεύει πιο αποδοτικά, απ’ ότι δουλεύει κατά τη διάρκεια του δείπνου. Αυτό σημαίνει ότι το σώμα μας καίει περισσότερες θερμίδες το πρωί απ’ όσες καίει το βράδι.

2,5 μεγαλύτερη καύση θερμίδων το πρωί από το βράδι

«Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι ένα γεύμα που καταναλώνεται το πρωί, ανεξαρτήτως θερμίδων, προκαλεί διπλάσια θερμογένεση λόγω διατροφής από το ίδιο γεύμα αν καταναλωθεί στο δείπνο», σχολίασε η Τζουλιάν Ρίχτερ, συγγραφέας της έρευνας, όπως αναφέρει η βρετανική, The Sun.

Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι τρώγοντας ένα υψηλό σε θερμίδες πρωινό κι ένα ελαφρύ βραδινό οδηγεί στην καύση 2,5 φορές περισσότερων θερμίδων απ’ ότι το αντίθετο.

«Προτείνουμε οι παχύσαρκοι ασθενείς και οι υγιείς άνθρωποι να τρώνε ένα χορταστικό πρωινό αντί ενός χορταστικού βραδινού, για να μειώσουν το σωματικό βάρος και να εμποδίσουν τις μεταβολικές παθήσεις», κατέληξε η Ρίχτερ.

Η εν λόγω έρευνα δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση, The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

 

Tags:
διατροφή, διαβήτης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK