08:44 06 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Το ρούφηγμα του στυλό θεωρείται μια συνήθεια που αρκετοί άνθρωποι διατηρούν από την παιδική τους ηλικία. Όμως, σύμφωνα με Ρώσο γιατρό πρόκειται για κάτι που είναι επικίνδυνο για την υγεία.

Συγκεκριμένα, αρκετά άτομα συνηθίζουν να δαγκώνουν διαρκώς διάφορα μικρά αντικείμενα, όπως στυλό, μολύβια, χωρίς να θεωρούν βλαπτική τη συνήθειά τους.

Όμως, είναι σύμφωνα με τον Ρώσο θεραπευτή, Αλεξέι Βοντοβόζοφ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα, Vetchernyaya Moskva.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, αυτό το κακό συνήθειο μπορεί να βλάψει σοβαρά τα δόντια.

«Οι άνθρωποι που συχνά μασάνε αντικείμενα στη δουλειά, όπως σύρμα, ταινία, κ.α. έχουν τον ίδιο κίνδυνο. Πιστεύουν ότι είναι πιο εύκολο, το συνηθίζουν και καταλήγουν να χαλάσουν τα δόντια τους», σημειώνει ο Βοντοβόζοφ.

Smartphone: το πιο βρώμικο αντικείμενο που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι

Δεύτερο επικίνδυνο συνήθειο είναι η διαρκής χρήση smartphone, σύμφωνα με τον γιατρό. «Οι έρευνες έχουν δείξει ότι πρόκειται για το πιο βρώμικο αντικείμενο που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι. Είναι πιο βρώμικο κι από το χρήμα», αναφέρει, χαρακτηριστικά, ο Ρώσος επιστήμονας.

Μια καλή συμβουλή είναι να το καθαρίζουν που και που με αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια. Εξάλλου, σύμφωνα με το Βοντοβόζοφ, η συχνή χρήση του κινητού τηλεφώνου μπορεί να προκαλέσει εθισμό στο Διαδίκτυο, χαλάει την όραση και τη στάση του σώματος, ενώ αυξάνει τον κίνδυνο ατυχημάτων λόγω ελλιπούς προσοχής.

Tags:
υγεία, κινητό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK