ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Στην Κίνα, από όπου ξεκίνησε η εξάπλωση του νέου κορονοϊού, έχουν καταγραφεί περισσότερα από 80.000 κρούσματα, ενώ οι νεκροί υπερβαίνουν τους 3.000.

Δύο κύρια στελέχη του νέου κορονοϊού έχουν εντοπίσει Κινέζοι επιστήμονες, με το ένα από τα δύο να είναι πιο επιθετικό, σύμφωνα με μια προκαταρκτική μελέτη.

Οι ερευνητές από την Σχολή Επιστημών Ζωής του Πανεπιστημίου Πεκίνου και από το Ινστιτούτο Παστέρ της Σαγκάης υπό την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών, διαπίστωσαν σύμφωνα με το Reuters πως ένα πιο επιθετικό στέλεχος (L) του νέου κοροναϊού που συνδέεται με το ξέσπασμα της νόσου Covid-19 στην πόλη Γουχάν αντιπροσωπεύει περίπου το 70% των περιπτώσεων που αναλύθηκαν, ενώ το 30% συνδέεται με έναν λιγότερο επιθετικό τύπο (S).

Κατά τους ερευνητές και όπως αναφέρει το Reuters, ο επιπολασμός του πιο επιθετικού τύπου ιού μειώθηκε μετά τις αρχές Ιανουαρίου 2020.

Το σχόλιο άλλων ειδικών

Εμπειρογνώμονες που δεν συμμετείχαν άμεσα στη μελέτη δήλωσαν ότι τα ευρήματά είναι ενδιαφέροντα, ωστόσο προειδοποίησαν πως δεν πρέπει να εξάγονται σίγουρα συμπεράσματα από μια τέτοια προκαταρκτική έρευνα.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «National Science Review» της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών.

Την Τετάρτη, ο πρόεδρος του ιατρικού κλάδου της Κινέζικης Ιατρικής Εταιρείας δήλωσε ότι η μέση περίοδος επώασης του κορονοϊού είναι πέντε έως επτά ημέρες και η μέγιστη 14 ημέρες.

Στην Κίνα, από όπου ξεκίνησε η εξάπλωση του νέου κορονοϊού, έχουν καταγραφεί περισσότερα από 80.000 κρούσματα, ενώ οι νεκροί υπερβαίνουν τους 3.000.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
έρευνα, επιστημονική μελέτη, ιός, επιστήμονες, επιστήμονας, Κίνα, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK