ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Όσοι τρώνε μήλα, συχνά, αναρωτιούνται εάν είναι καλύτερο για την υγεία: να τα ξεφλουδίζουμε ή να τα τρώμε με τη φλούδα;

Γνωρίζουμε ότι ο φλοιός είναι υγιεινός, αλλά φοβόμαστε και μήπως περιέχει χημικά. Μία διατροφολόγος συμβουλεύει τι είναι καλύτερο να κάνουμε.

«Μία από τα μεγαλύτερα προβλήματα υγείας είναι η δυσλειτουργία του γαστρεντερικού σωλήνα. Εάν λειτουργεί σωστά, το σώμα αυτοκαθαρίζεται. Οι φυτικές ίνες που υπάρχουν στη φλούδα του μήλου βοηθάει την καλή κυκλοφορία στα όργανα και τρέφει το μικροβίωμα στο εντόσθιά μας», εξηγεί η Ρωσίδα διατροφολογος, Ιρίνα Λιζούν.

Στις μέρες μας όμως το μάρκετινγκ παίζει σημαντικό ρόλο και στο εμπόριο ειδών διατροφής, με την αγροτική βιομηχανία να καλύπτει τα μήλα με κερί για να γίνονται πιο ελκυστικά στο μάτι.

«Το κερί τρώγεται και κανείς δεν πρόκειται να πεθάνει τρώγοντάς το. Αλλά, ιδανικά, πρέπει να πλένει κανείς το μήλο με ζεστό νερό και να το στεγνώνει με πετσέτα, προτού το φάει. Μ’ αυτόν τον τρόπο, παρά το γεγονός ότι δεν φεύγει όλο το κερί, μέρος του αφαιρείται. Το κερί μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις ή ερεθισμούς. Αν παρατηρηθούν τέτοια συμπτώματα, καλό είναι ν’ αρχίσετε να ξεφλουδίζετε τα μήλα», αναφέρει η ειδικός, μιλώντας στο Sputnik.

Tags:
μήλα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK