ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο κινεζικός οργανισμός φαρμάκων ενέκρινε ένα νέο τεστ που ανιχνεύει την παρουσία του κορονοϊού Covid-19 στον ανθρώπινο οργανισμό, σε λιγότερο από μισή ώρα.

Το νέο τεστ αναπτύχθηκε από ομάδα ερευνητών, με επικεφαλής εκείνους από το πανεπιστήμιο της Ξιαμέν.

Το νέο τεστ αναμένεται να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των ελέγχων για κορονοϊό που πραγματοποιούνται σε ιατρικά ιδρύματα, εκείνων που μάχονται στην πρώτη γραμμή ενάντια στην εξάπλωση της επιδημίας του SARS-CoV-2.

Αξίζει να σημειώσουμε πω το τεστ πέρασε τους κλινικούς ελέγχους σε νοσοκομεία στην πόλη Γουχάν της Κίνας, το επίκεντρο της επιδημίας του κορονοϊού.

Εξάλλου, σύμφωνα με τους σχεδιαστές του τεστ για κορονοϊό, τρία αντιδραστήρια για τα αντισώματα του ιού εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στάλθηκαν στην Ιταλία, την Αυστρία και την Ολλανδία.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στα τέλη του 2019, η Κίνα ανέφερε το ξέσπασμα πνευμονίας στην κινεζική πόλη Γουχάν, εξαιτίας ενός νέου στελέχους κορονοϊού με την ονομασία SARS-CoV-2.

Από την πλευρά του, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, αναγνώρισε πως η επιδημία αποτελεί παγκόσμιο κίνδυνο και ονόμασε την ασθένεια ως Covid-19.

Μέχρι σήμερα, ο κορονοϊός έχει προκαλέσει το θάνατο Αξίζει να σημειώσουμε πως μέχρι σήμερα έχουν σημειωθεί περισσότερα από 107 χιλ. επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού, ενώ περισσότεροι από 3.600 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Ωστόσο, 60 χιλ. ασθενείς έχουν αναρρώσει πλήρως από την μόλυνση από τον κορονοϊό Covid-19.

Δείτε το διαδραστικό χάρτη με τα κρούσματα και τους νεκρούς από τον κορονοϊό ΕΔΩ:

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
Κίνα, κρούσματα, κρούσμα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK