ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1726)
0 20
Βρείτε μας

Νέα μελέτη εστιάζει στον κορονοϊό κατά την εγκυμοσύνη και εάν μπορεί ο ιός να μεταδοθεί από την έγκυο στο βρέφος.

Ο κορονοϊός εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο προκαλώντας ανησυχία στους πολίτες. Ευτυχώς, θετικά φαίνεται πως είναι τα νέα για τις έγκυες, καθώς σύμφωνα με νέα μελέτη Κινέζων επιστημόνων, ο ιός δεν φαίνεται να μεταδίδεται από την έγκυο στο βρέφος.

Πρόκειται μάλιστα για τη δεύτερη μελέτη από την Κίνα τον τελευταίο μήνα που δείχνει ότι οι μητέρες που έχουν μολυνθεί κατά την εγκυμοσύνη δεν μεταδίδουν τον ιό στο μωρό τους.

Τέσσερα βρέφη που γεννήθηκαν από μητέρες με κορονοϊό σε νοσοκομείο της Γουχάν, δεν παρουσιάζουν ίχνη λοίμωξης και παραμένουν υγιή. Την ίδια στιγμή, οι μητέρες έχουν αναρρώσει πλήρως.

Όπως αναφέρουν οι γιατροί στην έρευνα, κανένα από τα τέσσερα βρέφη δεν εμφάνισε σοβαρά συμπτώματα, όπως πυρετό ή βήχα.

Σημειώνεται ότι όλα τα νεογέννητα είχαν απομονωθεί αρχικά σε μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών και τρέφονταν με βρεφικό γάλα, ενώ σε τεστ για τον κορονοϊό, βρέθηκαν αρνητικά.

Μόνο ένα μωρό εμφάνισε ένα μικρό αναπνευστικό πρόβλημα για τρεις μέρες, ενώ δύο είχαν εξανθήματα στο σώμα τα οποία ευτυχώς εξαφανίστηκαν σε 10 ημέρες. Σημειώνεται ότι οι γιατροί δεν μπορούν να γνωρίζουν εάν αυτά τα  μικρά προβλήματα σχετίζονταν με τον συγκεκριμένο κορονοϊό.

Η συγκεκριμένη μελέτη από γιατρούς με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια Γιαλάν Λίου του Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας Χουατσόνγκ της Γουχάν, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό παιδιατρικής «Frontiers in Pediatrics».

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1726)
Tags:
βρέφος, μωρό, έγκυος, εγκυμοσύνη, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK