ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 10
Βρείτε μας

Κορονοϊός ή Covid-19; Τι σημαίνει ο κάθε όρος που μπήκε αιφνιδιαστικά στη ζωή δισεκατομμυρίων πολιτών σε όλον τον κόσμο φέρνοντας πρωτόγνωρες εικόνες.

Εν μέσω πανδημίας, έκτακτων μέτρων και πρωτόγνωρων καταστάσεων με τον νέο ιό που απειλεί τον πλανήτη, η λέξη «κορονοϊός» χρησιμοποιείται συχνά ως συνώνυμο του «Covid-19». Ωστόσο, δεν σημαίνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα.

Τι είναι κορονοϊός:

Η λέξη «κορονοϊός» αναφέρεται σε μια ομάδα ιών που είναι γνωστό ότι προκαλούν αναπνευστικά προβλήματα. Έτσι, παρόλο που συνηθίζουμε να αναφερόμαστε στην τρέχουσα ασθένεια ως «κορονοϊό», δεν είναι αυτό το πραγματικό όνομα της ασθένειας.

Η σοβαρότητα των κορονοϊών μπορεί να κυμαίνεται από ήπια, όπως το κοινό κρυολόγημα, μέχρι πιο σοβαρά προβλήματα που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε νοσηλεία, όπως με παθήσεις των πνευμόνων.

Τι είναι ο Covid-19;

Οι ειδικοί αναφέρονται στον κορονοϊό που αντιμετωπίζουμε σήμερα ως «νέο κορονοϊό» καθώς με τον τρόπο αυτό δείχνουν ότι πρόκειται για έναν νέο τύπο κορονοϊού που δεν ήταν μέχρι πρότινος γνωστός στους επιστήμονες. Covid-19 είναι η νόσος που προκαλεί ο νέος κορονοϊός.

Η νόσος Covid-19 μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας όπως η πνευμονία και η ανεπάρκεια οργάνων και μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα όπως η δύσπνοια και ο πυρετός. Τα άτομα που διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές από τον Covid-19 είναι οι άνω των 65 ετών, οι ανοσοκατεσταλμένοι και άτομα με χρόνιες ιατρικές παθήσεις όπως καρδιακές παθήσεις, διαβήτη και πνευμονική νόσο.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
COVID-19, κοροναϊός, κορονοϊός, ιός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK