ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (105)
0 0 0
Βρείτε μας

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι ασθενείς με κορονοϊό εμφανίζουν ήπια συμπτώματα, ωστόσο, προκαλεί πολύ πιο σοβαρές αντιδράσεις περίπου στο 20% των περιπτώσεων.

Σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη εμβολίου απέναντι στον κορονοϊό έκανε η Αυστραλία όπου ερευνητές παρακολούθησαν την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος σε μία από τους πρώτους ασθενείς, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας. 

Ερευνητές στο Peter Doherty Institute for Infection and Immunity της Αυστραλίας ανακοίνωσαν ότι έκαναν ένα σημαντικό βήμα προς την κατανόηση του ιού SARS-CoV-2.

Εξετάζοντας τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων από μια γυναίκα περίπου 40 ετών, μία από τις πρώτες ασθενείς του νέου κορονοϊού στην Αυστραλία, ανακάλυψαν ότι το ανοσοποιητικό σύστημα των ανθρώπων αντιμετωπίζει τον SARS-CoV-2 με τον ίδιο τρόπο που συνήθως αντιμετωπίζει τη γρίπη.

Τα ευρήματα αυτά θα βοηθήσουν τους επιστήμονες να κατανοήσουν για ποιο λόγο κάποιοι ασθενείς αναρρώνουν από την covid-19, ενώ άλλοι αναπτύσσουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, εξήγησαν οι ερευνητές.

Καθώς παρακολουθούσαν το ανοσοποιητικό σύστημα της ασθενούς, οι ερευνητές μπόρεσαν να προβλέψουν πότε θα αναρρώσει, κάτι που όντως συνέβη.

Ο νέος κορονοϊός έχει προσβάλει περισσότερους από 168.000 ανθρώπους παγκοσμίως και έχει προκαλέσει τον θάνατο 6.610 στις χώρες που έχει πλήξει, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι ασθενείς εμφανίζουν ήπια συμπτώματα, ωστόσο, προκαλεί πολύ πιο σοβαρές αντιδράσεις περίπου στο 20% των περιπτώσεων. Μέχρι στιγμής ο μέσος όρος την θνητότητας για όλα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι περίπου 3,4%.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (105)
Tags:
Αυστραλία, εμβόλιο, κορονοϊός, κοροναϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK