ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 10
Βρείτε μας

Στην αναζήτηση εθελοντών για τη δοκιμή νέου εμβολίου κατά του κορονοϊού, φέρεται να κινείται πλέον η Κίνα.

Στη διαδικασία αναζήτησης πιθανών εθελοντών για τη δοκιμή του νέου εμβολίου κατά του κορονοϊού προχωρούν πλέον Κινέζοι επιστήμονες, σύμφωνα με τον Γουάν Τζαντζί, λέκτορα της Κινεζικής Ακαδημίας Μηχανικής.

«Υπάρχουν κάποιες ερευνητικές ομάδες που έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στην ανάπτυξη εμβολίου και έχουν καταθέσει, ήδη αιτήσεις στην Εθνική Διοίκηση Ιατρικών Προϊόντων για κλινική εξέταση. Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει και οι συζητήσεις για διάφορα σχέδια κλινικών δοκιμών και την πρόσκληση εθελοντών. Θα συνεχίσουν (σ.σ αυτές τις συζητήσεις) μέχρι να πάρουν το οκ από τη Εθνική Διοίκηση Φαρμακευτικών Προϊόντων».

Παράλληλα, ερευνητικές ομάδες απ' όλο τον κόσμο κάνουν κυριολεκτικά αγώνα δρόμου για τη δημιουργία εμβολίου κατά του ιού, ιός που έχει μολύνει περισσότερους από 180.000 ανθρώπους παγκοσμίως.

Τη Δευτέρα, για παράδειγμα, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Υγείας ανακοίνωσε την έναρξη κλινικών δοκιμών για το νέο εμβόλιο στο Ινστιτούτο Έρευνας Kaiser Permanente. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσαν, «στρατολογήθηκαν», συνολικά, 45 υγιείς εθελοντές, ηλικίας 18 έως 55 ετών, με τον πρώτο, μάλιστα, εθελοντή να κάνει το πρώτο εμβόλιο νωρίτερα, σήμερα.

Άξιο αναφοράς είναι ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή, έχει καταγράψει συνολικά 41 πιθανά εμβόλια κατά του κορονοϊού.

Τα κονδύλια για την ανάπτυξη του εμβολίου

Η επιχορήγηση των ερευνητικών ομάδων για την ανάπτυξη του νέου εμβολίου γίνεται τόσο από κυβερνητικούς φορείς, όσο και από ιδιώτες. Ο Τζακ Μα, μάλιστα, ένας εκ των συνιδρυτών της εταιρείας Alibaba group, προσέφερε στα τέλη Ιανουαρίου 100 εκατομμύρια γουάν (σ.σ 14,2 εκατομμύρια δολάρια) μέσω του ιδρύματός του, για την υποστήριξη δημιουργίας εμβολίου. Παράλληλα, τον Μάρτιο, ο Μα προσέφερε άλλα 3,2 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (σ.σ. 1,92 εκατομμύρια δολάρια) σε ένα ινστιτούτο στην Αυστραλία που εργάζεται για την ανάπτυξη εμβολίου. 

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
εμβόλιο, Κίνα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK