ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για τον τρόπο εξέλιξης και τις προβλέψεις διάρκειας του νέου κορονοϊού μίλησε ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Robert Koch στη Γερμανία.

Η πανδημία της νόσου που προκαλεί ο κορονοϊός (COVID-19) μπορεί να κρατήσει δύο χρόνια και να εξελιχθεί σε κύματα, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Robert Koch, Λόθαρ Βίλερ την Τρίτη.

«Η πανδημία εξελίσσεται σε κύματα, γνωρίζουμε ότι αυτό συμβαίνει, αλλά πόσο γρήγορα είναι αυτά τα κύματα; Kαι πότε αυτή η πανδημία θα προσβάλλει το προβλεπόμενο 60-70% του παγκόσμιου πληθυσμού; Αυτό μπορεί να πάρει χρόνια. Προβλέπουμε δύο χρόνια», δήλωσε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η εμφάνιση ενός εμβολίου ή οποιαδήποτε «παρέμβαση» κατά τη διάρκεια της πανδημίας θα ήταν χρήσιμη.

«Όσο πιο σύντομα είναι διαθέσιμο το εμβόλιο, τόσο πιο γρήγορα θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την πανδημία, αλλά ακόμη και όταν αποκτήσουμε ένα εμβόλιο, αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι θα εμβολιασθούν, καθώς αυτό έχει να κάνει με την ποσότητα των εμβολίων», δήλωσε ο Βίλερ.

Από τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch, το ινστιτούτο δημόσιας υγείας στη Γερμανία, υπήρξαν πάνω από 6.000 κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων 13 θανάτων.

Ο ίδιος ο Πρόεδρός του είπε νωρίτερα ότι τα κρούσματα είναι προφανώς υψηλότερα από τα επίσημα αποτελέσματα.

Έχουν επιβεβαιωθεί περισσότερα από 180.000 κρούσματα COVID-19 σε 155 χώρες και εδάφη.

Η πλειοψηφία των ασθενών έχει αναρρώσει, αλλά περισσότεροι από 7.000 άλλοι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Tags:
πανδημία, ιός, προβλέψεις, Γερμανία, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK